• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedini u ABA pobijedili Zvezdu, sad se raspadaju: Jedan otišao, drugi se pakuje, ne ostaje ni najbolji - potpuno rasulo!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Iako su u jednom dijelu sezone bili hit regionalnog takmičenja, Zadrani bi mogli da imaju veoma bolnu sezonu i da na kraju igraju sa klincima.

 Igrači Zadra napuštaju klub jer namaju plate Izvor: MN PRESS

Velika kriza u ABA ligi - jedini tim koji je u toku ove sezone pobedio Crvenu zvezdu nalazi se trenutno u potpunom rasulu! Košarkaši Zadra više od tri mjeseca nisu dobili platu, a to bi moglo da natjera većinu njih da već u narednim danima ili nedeljama pronađu novi klub. Prvi je korak napravio Antonio Jordano koji se preselio u Francusku, a njegovim stopama će i Dario Drežnjak!

Drugi najbolji igrač Zadrana - odmah iza MVP kandidata Luke Božića - trenutno važe ponude iz Njemačke i Italije i već u toku sljedeće sedmice mogao bi da donese odluku gdje nastavlja karijeru. Bio bi to izuzetno jak udarac za Zadar, koji bi u roku od nekoliko dana izgubio dvojicu od trojice najboljih igrača dosadašnjeg dijela sezone.

Drežnjak je tokom sezone imao prosjek od gotovo 15 poena po meču u regionalnom takmičenju i time je "kupio" publiku koja je osim po velikoj podršci svom timu poznata i po skandalima koje često pravi. Dario je često sa tribina mogao da čuje skandiranje "Žuti, Žuti" kojim su Zadrani željeli da mu pruže podršku, ali ni on ne želi da igra u timu koji gotovo da nema budućnost.

Finansijska situacija je katastrofalna, navijači su prethodnih dana pokušali da naprave haos ispred klupskih prostorija, a uprava za sada nema nikakvo rješenje. Čak i da se Zadar finansijski konsoliduje, teško je zamisliti da u nastavku sezone nadoknade izostanak Jordana i Drežnjaka. Naravno, ne treba zaboraviti da bi i Božić mogao da ode iz kluba u slučaju dobre ponude, jer je kao i ostali igrači tima neplaćen za prethodnih nekoliko mjeseci.

Takav razvoj situacije možda bi mogao da natjera Zadar da sa juniorima završi aktuelnu sezonu u regionalnom takmičenju. Čak ni to što su trenutno na vrlo dobrom šestom mjestu u ABA ligi sa učinkom 9-10 i što ih mnogi vide kao tim sposoban da se izbori za plej-of ne pomaže hrvatskom predstavniku da na miru uđe u finiš sezone. Jednu od tih devet pobjeda Zadar je zabilježio u Beogradu kada je savladao Crvenu zvezdu i uticao na dolazak Duška Ivanovića u klub. Prisjetite se detalja sa tog meča:

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC