• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je Kampaco vratio Zvezdu iz ponora u derbiju: Mondo podkast Šesta lična o Kupu Radivoja Koraća! (VIDEO)

Autor Mladen Šolak

Poslušajte najnoviju epizodu košarkaškog podkasta u kojem Miloš Jovanović i Edin Avdić analiziraju viđeno u Nišu, ali i u Badaloni

 Mondo podkast šesta lična o Kupu Srbije i Kupu kralja Izvor: MONDO

Edin se vratio iz Barselone, ali opet su se pojavili neki organizacioni gremlini pa i ovu epizodu realizujemo zahvaljujući čudesima interneta. Nema veze, i ovako i onako mi pričamo a vi slušate, pa šta fali i na ovaj način...

U svakom slučaju, ovdje smo da rekapituliramo kupove koje smo najavili pijre par dana! U onom nama najzanimljivijem, Kupu Radivoja Koraća, nije došlo do promjene vlasnika trofeja – Crvena Zvezda je nakon teško izvojevane pobjede u derbiju u polufinalu porazila Megu za novi, dvanaesti po redu nacionalni kup. Zvezda je ovim trijumfom po prvi put u svojoj istoriji kompletirala i „tri-pit“ kupova, uzevši u obzir da im je ovaj trofej od vikenda treći u nizu.

„Bitka za Čair“ koja se odigrala u polufinalu bila je jedan od onih klasičnih derbija na kakve smo navikli. Tvrdo, napeto i duže od 120 minuta – sve već znate. Partizan je odigrao maestralno prvo poluvrijeme i imao čak osamnaest poena prednosti u jednom trenutku, ali Fakundo Kampaco je vratio Zvezdu iz ponora u trećoj dionici, i stvari su se tu trajno okrenule protiv crno-bijelih. Na kraju, utakmica je relativno mirno privedena kraju, a finale sa Megom bila je, ispostavila se, samo rutina. Duško Ivanović sada ima i svoj prvi trofej sa Zvezdom, a da li će i koliko zbivanja iz Niša uticati na večite u nastavku sezone, ostaje da se vidi!

Sa vječitih skrećemo na druge teme – recimo, Kup Kralja! Edin je pun utisaka sa svog puta u Španiju, a sigurno će imati o svačemu da priča uzevši u obzir da su Miloš i on dosta surovo izgriješili u prognozi, što svakako nije neka novost doduše. Barselona je izginula već na prvom stepeniku, Real na drugom, a njihov „dželat“ iz Malage je na kraju i podigao trofej prvaka kupa – ovo je drugi kup za Unikahu u njihovoj istoriji, prvi poslije osamnaest godina! Najavili smo da je kup Kralja spektakl prvog ranga, a ove sezone on definitivno nije razočarao – pričamo, naravno, detaljno o tome!

Pored ove dvije glavne, pozabavićemo se i sa nekoliko „sporednih“ tema – nailazeći ciklusi kvalifikacija za predstojeći Mundobasket na dalekom istoku, nacionalni kupovi u ostalim ABA zemljama, i naravno poneka filmsko-muzička-kulturna tema u introu. A za NBA ne morate da brinete – tu se javljamo iz studija u petak!

Uživajte do petka!

Pogledajte

57:30
Šesta Lična – S5SP4
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC