• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubav prema reprezentaciji jača od svega - igra 3 meča za 4 dana! Paklen ritam mu ne smeta, stiže i na Evroligu!

Autor Dragan Šutvić

Tornike Šengelija odlučio je da pomogne svojoj reprezentaciji Gruzije da se domogne Svjetskog prvenstva, ali da ne zapostavi ni klub za koji igra.

 tornike šengelija igra 3 meča u 4 dana  Izvor: Profimedia

Tornike Šengelija je riješio da se stavi na raspolaganje selektoru Gruzije pred utakmice sa Holandijom i Islandom a da između te dvije utakmice bude u ekipi Virtusa iz Bolonje za meč sa Baskonijom. Iskusni krilni igrač italijanskog velikana je na ovaj način odlučio da maksimalno pomogne svojoj državi u utakmicama kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo a da ne zapostavi saigrače u Evroligi.

U četvrtak (23. februar, 19.30 časova) ga očekuje utakmica protiv Holandije, odmah leti nazad za Bolonju gdje će biti u ekipi Serđa Skariola za utakmicu sa Baskonijom (petak 20.30 časova), odmah potom ima dan "odmora" da stigne u Gruziju i u nedjelju odigra protiv Islanda (26. februar u 17h). Naporan ritam za igrača koji je ljetos imao tešku povredu ramena zbog koje je propustio veliki broj utakmica.

Nije prvi put da Toko Šengelija radi ovako nešto, dok je igrao za CSKA u ugovoru je imao klauzulu po kojoj je klub morao da ga pusti da igra za repezentaciju. Velika je vjerovatnoća da ista klauzula stoji i u ugovoru sa Virtusom.

Tim iz Bolonje ove sezone zauzima 12. poziciju na tabeli Evrolige sa učinkom od 11 pobjeda i 13 poraza, na dvije pobjede su od mjesta koje vodi u Top 8, pa je Italijanima svaka pobjeda bitna, dok Gruzija želi da završi na Mundobasketu.

Sukob Evrolige i FIBA stvorio napravio je veliki problem igračima koji žele da budu dio nacionalnog tima, a Šengelija je pronašao način kako da se stavi na raspolaganje i klubu i reprezentaciji.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC