• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda otputovala na Kampacov debi! Nije kasno za Top 8 - "Nismo digli ruke, i te kako ima šanse da prođemo!"

Autor Dragan Šutvić

Crvena zvezda otišla na prvu evroligašku utakmicu sa Argentincem u sastavu

 bajern crvena zvezda evroliga najava  Izvor: MN PRESS

Košarkaši KK Crvena zvezda Meridianbet otišli su u Minhen, gdje će u četvrtak od 19 časova igrati protiv Bajerna, u prvoj evroligaškoj utakmici sa konačno registrovanim Fakundom Kampacom u sastavu. Uoči tog meča, trener crveno-bijelih Duško Ivanović rekao je da je do kraja ligaškog dijela za njegov tim svaki meč jako važan, s obzirom na to da Zvezda ima skor 11-14 i više nema prostor za grešku ako hoće u Top 8, a hoće.

"Sada počinje devet finala za nas. Bićemo jači za Fakunda, imamo igrača više, ali u suštini sve je isto. Pokazali smo da možemo da pobijedimo svakoga kada smo fokusirani i čvrsti u odbrani. Moramo da vjerujemo u ono što radimo i to je ono što nas čini dobrom ekipom", rekao je Ivanović u najavi utakmice.

Zvezdini košarkaši Ognjen Dobrić, Filip Petrušev i Luka Mitrović bili su krajem prošle i početkom ove nedjelje u reprezentaciji, sa kojom su u ponedjeljak izborili plasman na Svjetsko prvenstvo pobijedivši Veliku Britaniju.

Mitrović je tako imao naporan period za sobom, pred duel sa svojim bivšim trenerom iz Bamberga.

"Bajern umije izuzetno čvrsto da odigra na domaćem terenu, što smo se uvjerili i mi prethodnih sezona, konkretno prošle kada smo u jednoj bitnoj utakmici izgledali veoma loše, nismo odgovorili na tu njihovu čvrstu igru. Čvrsta fizička igra sa naše strane, u oba pravca, kako bi došli u šansu da tražimo pobjedu", rekao je Mitrović.

Centar Zvezde govorio je i o borbi za plasman u Top 8.

"Dokle god postoji ikakva matematička šansa da se nađemo u plej-ofu, a i te kako postoji, mi ćemo se nadati tome i za to raditi. Daleko od toga da je bilo šta izgubljeno, da smo od bilo čega digli ruke. Imali smo nekih kikseva na domaćem terenu, zabilježili neke velike pobede na gostujućem, gdje nije bilo realno očekivati bodove. Znamo koliko nam svaki naredni meč znači i idemo u Minhen sa samo jednim ciljem, a to je da pobijedimo", rekao je Mitrović.

Zvezda je u prvom međusobnom meču ove sezone protiv Bajerna ostvarila pobjedu 78:72, a Bavarci dočekuju sutrašnji meč sa učinkom 9-16.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC