• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

REALOV DŽELAT STIŽE U ZVEZDIN PIONIR: Ponovo je utišao Madrid i spreman je za crveno-bijele i Beograd

Autor Haris Krhalić

Crveno-bijele očekuje tim koji je svaki put bio bolji od Real Madrida ove sezone. A igrali su čak četiri utakmice.

 Baskonija savladala Real Madrid Izvor: Profimedia

Baskonija je pobijedila Real Madrid i četvrti put ove sezone, a drugi u ACB ligi - i to u gostima, 88:95 (27:15, 18:24, 24:31, 19:25). Tim iz Vitorije u nedjelju je slavio na parketu "kraljevskog kluba", protiv koga ove sezone ima skor 4-0 i pun samopouzdanja stiže na gostovanje Crvenoj zvezdi u Evroligi u četvrtak od 19 časova.

Ekipa Đoana Penaroje stiže sada na gostovanje Zvezdi kao jedan od tri najuspešnija tima u ACB ligi, jer i ona i Barselona i Real imaju učinak 19-4. Tim iz Vitorije protiv Zvezde će tražiti važnu pobjedu u borbi za plasman u Top 8 Evrolige, jer je trenutno prvi iznad crte koja dijeli timove koji će u plej-of od onih koji će za pet kola završiti sezonu.

Sjajni Markus Hauard ubacio je 19 poena protiv Reala (2/9 za tri poena) i sigurno će biti inspirisan i protiv Zvezde u četrvtak, kao što ga je motivisao i prvi ovosezonski duel protiv Zvezde. Drugi najefikasniji igrač Baskonije bio je američki plejmejker Martin Hajdeger (25 godina, 191 centimetara), koji je ubacio 16 poena, a srpski šuter Vanja Marinković ubacio je 15. U Realu je najbolji bio Gabrijel Dek sa 21 poenom, Džanan Musa ubacio je 15, ali su "kraljevići" postajali sve nervozniji dok je meč odmicao i u završnici su potrošili veliku energiju i na rasprave sa sudijama, što im nije pomoglo da spriječe četvrti ovoesezonski poraz u prvenstvu. Sa druge strane, Baskonija je uhvatila zalet pred jednu od odlučujućih utakmica u Evroligi, dok Zvezda više nema šanse da se plasira u Top 8, izuzet krajnje teorije.

Crveno-bijeli su pred meč protiv Baskonije u nedelju u "Pioniru" savladali Studentski centar tako što ih je Fakundo Kampaco razbudio ekipu poslije ravnopravnog uvoda u meč.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC