• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Evroligi - poznati Amerikanac suspendovan! Nije bio pozitivan na anti-doping testu, ali...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Klub se oglasio povodom suspenzije ugovora Pijerije Henrija

 Pijerija Henri suspendovan Izvor: MN PRESS

Košarkaš Baskonije Pijerija Henri (30) suspendovan je nakon anti-doping testa na kojem, kako je zvanično navedeno, "nije dobio pozitivan nalaz". Klub i igrač oglasili su se u srijedu uveče saopštenjem: "Prilikom rutinskog anti-doping testa u organizaciji FIBA zvaničnika, FIBA je odlučila da pokrene postupak u vezi sa igračem i da privremenu suspenziju njegove licence do rješavanja slučaja", objavio je klub.

"I podneseni dosije i dogovorena suspenzija ne proizilaze iz činjenice da je igrač dobio pozitivan rezultat na anti-doping kontroli na nedozvoljene supstance, već je u pitanju proceduralna stvar. S obzirom na to da će privremena suspenzija biti na snazi dok njegov dosije ne bude dovršen, Baskonija i Pijerija Henri saglasili su se da privremeno suspenduju njegovog ugovor do zaključenja ovog postupka i dok navedena suspenzija traje, uzdajući se u brzo i zadovoljavajuće rješenje u najkraćem mogućem roku. Sve novosti o njemu biće blagovremeno objavljene", navedeno je u poruci na klupskom sajtu.

Henri potpisao za Baskoniju u oktobru prošle godine, čime je započeo svoj drugi mandat u klubu. Tokom prethodnog, od 2019. do 2021. godine, bio je šampion ACB lige pod vođstvom sadašnjeg trenera Crvene zvezde Duška Ivanovića, a igrama se nametnuo Fenerbahčeu, za koji je nastupao prošle sezone i sa kojim je takođe bio prvak Turske.

Ove sezone Henri je postizao po 9,9 poena za Baskoniju uz 6,2 asistencije, a igrao je u prosjeku 24 minuta za ekipu koja je jedno od najprijatnijih iznenađenja takmičenja i trenutno ima skor 11-9.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC