• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evo šta je potrebno Zvezdi i Partizanu za Top 8: Svi navijaju za Valensiju, Žoc strijepi od Atine, a Duško od mnogo toga

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Partizan je na korak od plasmana u Top 8, a Crvena zvezda je pobjedom sebi produžila nadu. Evo kakve su šanse svih timova za odlazak u četvrtfinale!

 Raspored Partizana i Crvene zvezde u Evroligi i šanse za Top 8 Izvor: MN PRESS

Na tri kola do kraja Evrolige još uvijek su samo četiri tima sigurna u plejofu! Pošto već u četvrtak počinje novo kolo vidjećemo šta je kome potrebno da bi se kvalifikovao u nokaut fazu elitnog evropskog takmičenja.

U prethodnim mečevima Partizan je propustio da ode korak bliže Top 8 pošto je poražen od Barselone na svom terenu, dok je Crvena zvezda zadržala kakvu-takvu šansu da se nađe u četvrtfinalu uvjerljivom pobjedom nad Valensijom na svom terenu.

FENERBAHČE (18 POBJEDA)

Tim Dimitrisa Itudisa je poražen od Real Madrida i tako je propustio prvu meč loptu za odlazak u Top 8, a iako im je potrebna još samo jedna pobjeda da osiguraju prolaz dalje raspored im ne ide na ruku. Ako ne pobjede Baskoniju u narednom meču mogu da se nađu u problemu jer im slijede dueli sa Efesom na svom terenu i u Beogradu protiv Crvene zvezde.

MAKABI (18 POBJEDA)

Makabi je pobijedio Virtus u meču na kome smo vidjeli i incident i tako je ostavio tim iz Bolonje bez šanse za prolaz dalje. Što se Makabija tiče do kraja im ostaje meč sa Olimpijom u Aziji, zatim gostovanje Žalgirisu, pa duel sa Realom u Tel Avivu. Top 8 je skoro siguran, a vjerovatno se nadaju i napretku na tabeli!

PARTIZAN (17 POBJEDA)

Partizan je pobijedio Olimpijakos. poražen je od Barselone, a sada mu slijede Real Madrid u "Areni" i Monako u gostima, dok posljednje kolo mu u goste dolazi Panatinaikos koji odavno nema nikakve šanse za prolaz dalje. Ipak, ako crno-bijeli dožive poraze u dva meča prije toga, mogla bi u Beogradu da se desi prava drama...

BASKONIJA (16 POBJEDA)

Baskonija je mogla da napravi veliki problem sebi porazom od Albe, ali se na kraju izvukla i dobila to. I dalje drže to osmo mjesto, ali im raspored ne ide na ruku. Prvo dočekuju Fenerbahče i Asvel, pa gostuju Olimpijakosu i nadaju se da bi sa dvije pobjede u naredna dva kola mogli da ostanu na osmom mjestu.

ŽALGIRIS (16 POBJEDA)

Žalgirisu je Zvezda učinila uslugu. Dobila je Valensiju koja sada dolazi u goste u Litvaniju i biće autsajder. Ukoliko tu pobijede Litvanci bi mogli da se makar nakratko dočepaju tog osmog mjesta. Potom im dolazi Makabi pa gostuju Bajernu, iako su deklarativno deveti na tabeli vjerovatno su najveći favoriti za to osmo mjesto.

EFES (15 POBJEDA)

Iako je Ergin Ataman rekao da njegov tim nema više nikakve šanse da igra Top 8, daleko je to od istine. Neće se pomjerati iz Istanbula do kraja sezone jer igraju sa Virtusom i Monakom kao domaćini, a Fenerbahčeom kao gosti. Ako, po očekivanjima mnogih, dobiju Virtus u narednom kolu, mnogo toga im se otvara i mogli bi da se dočepaju šanse da odbrane titulu.

OLIMPIJA (14 POBJEDA)

Olimpija iz Milana je izgubila prošli meč i tako prekinula sjajnu formu, pa su im sada šanse za prolazak dalje samo u domenu teorije. Ipak ako dobiju Makabi u gostima u narednom kolu to će im donijeti šansu za prolaz dalje. Nakon toga slijedi meč sa Barselonom u Milanu i gostovanje Virtusu. U svakom slučaju, još se nadaju!

CRVENA ZVEZDA (14 POBJEDA)

Digla se konačno Crvena zvezda poslije dugog perioda loše forme i loših igara, ali izgleda da je prekasno. Ipak, ako pobijedi Asvel na gostovanju u Francuskoj moguće je da će imati još bar to jedno kolo da se nada prolasku dalje. Posljednja dva meča u Beogradu su sa Olimpijakosom i Fenerbahčeom, tako će ovo crveno-bijelima značiti. Ako ništa - da u meču sa Olimpijakosom bude pun "Pionir".

VALENSIJA (14 POBJEDA)

Valensija je skoro bez šanse, ali će za nju navijati Zvezda i Partizan! Gostuju Žalgirisu u narednom kolu i tu se bore za svoj "život". prolazak Partizana i veće šanse Zvezde. Potom dočekuju Virtus i na kraju gostuju Barseloni. Skoro da nemaju šanse, ali Srbija se nada pobjedi u narednom kolu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC