• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema više vještačkog budžeta, Majk Džejms odmah pobjesnio: Mene prozivate!?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

U Francuskoj se uvodi "seleri kep" koji bi mogao da promijeni snagu evroligaša Monaka i ASVEL-a.

 Uvode se ograničenja plata košarkaša u Francuskoj Izvor: MN PRESS

Jedan od najboljih i najplaćenijih košarkaša Evrolige Majk Džejms osjetio se prozvanim nakon što se u javnosti pojavila informacija da će u košarkaškom prvenstvu Francuske (LNB) biti uveden "seleri kep". Po ugledu na NBA, klubovima će biti ograničeni budžeti za plate i neće više postojati mogućnost da pojedini klubovi basnoslovno plaćaju svoje košarkaše, dok njihovi protivnici u okviru istog takmičenja nemaju ni desetinu tog novca na raspolaganju.

Elitna košarkaška liga u Francuskoj donela je odluku da na svake tri granice obračunava granicu preko koje klubovi ne mogu da plaćaju košarkaše, odnosno u suprotnom će morati da plaćaju porez na luksuz.

Cilj je naravno da se koliko-toliko izjednači nejednakost između evroligaša Monaka i ASVEL-a i ostatka klubova u Francuskoj, pošto recimo klub iz Kneževine više od 11 miliona evra izdvaja za plate. Mali klubovi poput Le Mana, Strazbura ili Dižona ne mogu ni da sanjaju taj novac, pa je tako Majk Džejms "plaćeniji" od čak većine timova u LNB. Preciznije, Majk Džejms ima veću platu nego što 13 klubova ukupno izdvaja iz budžeta za plate svojih igrača.

"Čini mi se da je ovo lično...", napisao je Majk Džejms na Tviteru kada je vidio novosti koje se spremaju u Francuskoj, a koje bi mogle da ga "oteraju" iz Monaka, posebno ako i Amerikanac nastavi da pravi probleme Saši Obradoviću.

U međuvremenu je i Monako vidio njegov tvit i pitao ga za "popust" za sljedeću sezonu, ali Džejms im ništa nije odgovorio... Vidjećemo da li će ostati na Azurnoj obali i poslije ove sezone gdje zarađuje nešto više od 2 miliona evra po sezoni. Sudeći po igračkim kvalitetima i tome što je svoju ekipu odveo do četvrtog mjesta u Evroligi, logično je da ostane, ali dobro znamo kakva je narav Amerikanca. Možda zbog novog pravila, koje se možda prelije i na ostatak Evrope u budućnosti, potraži novu sredinu u kojoj može i više da zarađuje.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC