• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jokić "namjestio otkaz" treneru godine! Ima dva superstara, nagradu, ali su mu Balkanci došli glave...

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Monti Vilijams je bivši poslije četiri godine u Finiksu, a vlasnik Met Išbija traži novog trenera.

 Monti Vilijams dobio otkaz u Finiksu Izvor: Profimedia

Finiks je odlučio da smijeni trenera pošto im je Nikola Jokić sa Denverom "očitao lekciju" u NBA plej-ofu. Finiks je bio favorizovan zbog jednostavno boljeg izbora igrača, međutim čak ni to što su na jednom mjestu imali Devina Bukera, Kevina Durenta i Krisa Pola nije im pomoglo da prođu ni drugu rundu. Na kraju, Denver je slavio 4:2, a upravo posljednji meč serije u Arizoni gde je Jokić vodio svoj tim do pobjede od 25 razlike, značio je "reset".

"Atletik" piše da je Monti Vilijams dobio otkaz samo 48 sati poslije poraza od Denvera, tako da se završila njegova era koja je počela 2019. godine, nakon što je naslijedio Igora Kokoškova.

Monti Vilijams, da ironija bude veća, prošle godine je proglašen za najboljeg trenera u NBA i generalno je važio za jednog od najperspektivnijih stručnjaka, pa su se mnogi "grabili" za njega dok je još bio pomoćnik u Filadelfiji kod Breta Brauna. Prihvatio je poziv Finiksa koji je tek Kokoškov počeo da gradi, a nakon što u prvoj sezoni nije došao do plej-ofa, u sezoni 2020/21 je izgubio NBA finale protiv Milvokija. U iduće dvije sezone ispadao je u polufinalu Zapada i to na gotovo identičan način, nakon debakla u šestoj utakmici - prvo od Dalasa, pa od Denvera.

Informacije iz SAD govore da vlasnik Met Išbija, koji je nedavno imao sukob sa Nikolom Jokićem, planira da dovede vrhunskog trenera koji će pomoći timu da dođe do prstena, pošto vjeruje da tim koji ima Durenta i Bukera mora da ima takve ambicije. Takođe, očekuju se još neki zanimljivi transferi tokom ljeta.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC