• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pljuvao Nikolu Jokića da je "statističar", a sad se posuo pepelom: Najvještiji si, majstore!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Čitave sezone Kendrik Perkins je pričao gluposti o Nikoli Jokiću i izgleda da je shvatio da nije u pravu.

 Kendrik Perkins Nikola Jokić najvještiji centar ikada Izvor: MN PRess/Twitter/SwipaCam/Screenshot

Bivši američki košarkaš Kendrik Perkins, koji je u međuvremenu postao košarkaški komentator, najviše od svih "stručnjaka" na TV kritikovao je nastupe Nikole Jokića. Pričao je o tome da je nagrađivan zbog boje kože, potom da namjerno "budži" svoju statistiku i može se reći da je formirao javno mnjenje koje nije podržalo Somborca tokom glasanja za treću uzastopnu MVP nagradu, da bi ga plej-of žestoko demantovao.

Jokić je apsolutno najbolji igrač u ključnom dijelu sezone i sa svojim Denverom ide ka šampionskom prstenu protiv ratobornog Majamija, pa je tako Perkins odjednom odlučio da "promijeni ploču" i da podrži Nikolu, kao da smo svi preko noći zaboravili šta je pričao o njemu jureći bolju gledanost i čitanost.

"Jokić je apsolutno najvještiji centar koji je ikada dodirnuo prokletu košarkašku loptu", rekao je Perkins tokom gostovanja u jednoj emisiji kod Peta Mekafija i potom je dodao: "Ali, mi smo krivi za to. Krivi smo mi mediji, mi na mrežama, ESPN, trebalo bi bolje da radimo na Jokićevoj promociji i marketingu, trebalo bi da bude više na televiziji. Ne bi trebalo da čekamo finale da bismo cijenili Jokića".

Na kraju, Perkins je imao i malo samoprijekora, ali nedovoljno da prizna da je čitava "zavjera o Jokiću" i njegovoj statistici nastala upravo zbog njegovih laičkih stavova: "Moramo da uradimo bolji posao, uključujući i mene, da ga bolje plasiramo. Manje o Lejkersima, Lebronu Džejmsu i Džejsonu Tejtumu, a više o Jokiću".

Podsjetimo, Nikola Jokić je sa Denverom u finalu NBA lige i rezultat u seriji protiv Majamija je 1:1, a tokom ovog plej-ofa Džoker je oborio rekorde za koje Perkins nije mogao da pretpostavi da će iko i da razmisli o njima.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC