• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Filip Petrušev pokušava da dobije NBA ugovor! Igraće ljetnju ligu u Filadelfiji!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Filip Petrušev će tokom ljeta biti u Sjedinjenim Američkim Državama i boriće se za ugovor u Filadelfiji.

 Filip Petrušev ide u Ljetnju NBA ligu u Filadelfiju Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Nakon što su iz Crvene zvezde Meridianbet otišli Luka Vildoza, Hasan Martin i Džon Holand, čini se da se sasvim približio i rastanak i sa Filipom Petruševim. Mladi srpski košarkaš je ljetos sa crveno-bijelima potpisao ugovor na jednu sezonu, a uprkos dobrim partijama i osvojena dva trofeja - malo je vjerovatno da će se zadržati na Malom Kalemegdanu i pokušaće ovog ljeta da zaradi ugovor u NBA.

U prilog tome govori i to što je ime Filipa Petruševa osvanulo na spisku Filadelfije za ljetnju ligu, pa će pokušati da se izbori za ugovor kod njih - ili da ubijedi neku drugu NBA ekipu da zaslužuje šansu u najjačoj ligi sveta gdje je tačno u ponoć počeo prelazni rok.

Upravo su Seventisiksersi birali Petruševa na draftu 2021. godine kao 50. pika i raspolažu prava na njega, a nije tajna da su njihovi skauti temeljno pratili izdanja mladog centra u Crvenoj zvezdi. Daleko su zadovolniji nego njegovom sezonom u Efesu, kada jedva i da je igrao kod Ergina Atamana, pošto je u Evroligi imao učinak od 10,67 poena i pet skokova, dok je još bolje brojke bilježio u ABA ligi (12,2 poena i 7,6 skokova).

"Prvog dana kada sam sreo Filipa i njegovu porodicu postavili smo ciljeve. A to je da mu garantujem NBA ugovor. Odlično smo počeli, nije bio toliko dobar na koledžu, ali je onda postao MVP Jadranske lige i bio draftovan. To nije bilo dovoljno da mu se obezbijedi ugovor. Sljedeći korak je bio Efes, evropski šampion. Sezona tamo mu nije bila dobra. Sada je u Zvezdi gdje igra vrlo dobro. Nisam bio za to da bude četvorka, ali izgleda da je Duško bio u pravu što ga je tu stavio. Pokazalo se da mu ta pozicija odgovara, što može da mu bude važno za potencijalnu NBA karijeru. Nije samo centar, već i krilni centar, šutira sa mnogo samopouzdanja, a pritom je i atleta", kazao je Miško Ražnatović ranije za grčki "SDNA".

Vidjećemo da li će ubijediti novog trenera Filadelfije Nika Nursa da baš on zaslužuje šansu od svih 15 kandidata sa Ljetnje lige, odnosno da li će uspjeti da dobije priliku da bude rezerva Džoelu Embidu, aktuelnom MVP-u lige.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:38
Neko simulira zvuk policije dok Petrušev daje izjavu
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC