• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za koga navija Nikola Mirotić? Hoće ga i Zvezda i Partizan, a njegovo srce je odavno odlučilo

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nikola Mirotić je unikatna ličnost pošto ga poštuju i navijači Crvene zvezde i Partizana, a iako nikada nije naročito naglšavao za koga navija - njegovo srce je izabralo još kada je bio dječak.

 Za koga navija Nikola Mirotić Crvenu zvezdu ili Partizan Izvor: MONDO/Mladen Šolak/MN Press

Dok se čeka rasplet pregovora Barselone i Nikole Mirotića oko raskida ugovora, sada već svi znaju ko je u trci za potpis sjajnog košarkaša. Nakon što je odustala Olimpija iz Milana, činilo se da su samo Crvena zvezda i Olimpijakos razgovarali sa Mirotićem, da bi se potom pojavila informacija da im se priključuje i Partizan!

Ako ne bude nekih velikih iznenađenja, a nije da ih nismo viđali već ovog ljeta u Evropi, španski reprezentativac će u Atinu ili Beograd. Dobro je poznato da je Mirotić rado viđen gost u Srbiji, ne samo zbog košarke nego i zbog svog humanitarnog rada, međutim interesantno je da mnogi ne znaju i za koga navija od "vječitih". Podgoričanin se u posljednje vrijeme nije izjašnjavao na ovu temu, ali pamte se njegove dvije izjave iz prošlosti...

"Od malih nogu sam bio vatreni navijač Partizana. Svi u porodici su bili simpatizeri Crvene zvezde, a ja sam znao samo za crno-bijele boje. Bio sam presrećan kada sam došao, odradio trening i odigrao jednu prijateljsku utakmicu za voljeni klub. Gledao me je lično i tadašnji trener crno-bijelih Duško Vujošević, ali se na kraju nismo dogovorili", ispričao je Mirotić prije deset godina u intervjuu za ugašeni dnevni list "Sport", dok je na ovu temu govorio i kada je sa Real Madridom gostovao crno-bijelima u okviru Evrolige i dobio slično pitanje.

"Partizan ima najveću publiku i prvi put mi je bilo da igram u Pioniru, a igrao sam već u Areni. Istina je da sam navijao za Partizan kao mali kada sam bio fudbaler, navijao sam i kada sam počeo da igram košarku, ali kada sam došao u Real Madrid - postao sam realovac. Stvarno mi je Partizan bio omiljeni klub kada sam bio mali", poručio je Mirotić.

Da li se nešto u međuvremenu promijenilo ili ne, možemo da saznamo samo od Mirotića, ali je interesantno da je uprkos ovim riječima razvio sjajan odnos i sa navijačima Crvene zvezde. Kada god bi dolazio u halu "Aleksandar Nikolić", dočekivali su ga i aplauzi, a navijači su posebno cijenili i što se nije radovao kada bi postizao poene, pa čak i one koji su odlučivali da njegova Barselona dođe do pobjede.

Izvor: MONDO/Mladen Šolak

Takođe, Nikola Mirotić je od navijača Crvene zvezde dobio 2019. godine nagradu "Zvjezdaš godine" za koju je rekao da mu je najdraže priznanje koje je dobio u karijeri. "Ponosan sam! Posebne emocije stvarno, vjerujte mi, ovo je za mene bio san. Nisam ni zamišljao ni u najljepšim snovima da je moguće da se desi. Zaista sam zahvalan navijačima Zvezde, našim ljudima, Srbiji, dokazali su još jednom da znamo da oprostimo... Znate situaciju šta se desilo. Da ne ponavljam. Hvala im još jednom!", kazao je Nikola Mirotić misleći na situaciju sa Eurobasketa 2015. godine kada je u gnijevu strgao srpsku zastavu pred sobom, nesvjestan da je to bila trobojka.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:16
OVACIJE ZA MIROTIĆA: Delije pozdravile asa Barselone , evo zašto ga Srbi obožavaju!
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC