• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Evropski drim-tim kupuje bivšeg igrača Mege! Košta 500.000 evra i biće 10. pojačanje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Grčki velikan Panatinaikos ovog ljeta ne želi da uštedi ni evro, sve pare potrošiće na tim!

 Aleksander Balcerovski prelazi u Panatinaikos Izvor: MN PRESS

Panatinaikos je silovito krenuo u sastavljanje tima za novu sezonu, ali čak ni projekat koji su zamislili Dimitris Janakopulos i Ergin Ataman nije mogao da funkcioniše bez problema. Jasno je da timu iz Atine nedostaje izuzetno kvalitetna četvorka, a čini se da je najkontroverzniji tandem evropske košarke ovog ljeta riješio da to mjesto popuni kupovinom nekadašnjeg igrača Mege, Aleksandera Balcerovskog (22)!

Nakon što je postalo jasno da izuzetno bogata ponuda Nikoli Mirotiću ne mora da bude i dovoljna da se Španac crnogorskog porijekla preseli u Grčku, PAO se okrenuo drugoj opciji u reketu. Virtus je jasno stavio do znanja da Tornike Šengelija može da ide tek nakon isplaćenog obeštećenja od milion evra, NBA igrač Noa Vonel nije tako blizu potpisa, pa je Ergin Ataman morao dalje da lista po spisku želja.

Kako prenosi "SDNA", poljski reprezentativac bi mogao da bude 10. pojačanje tima iz Atine, nakon što je iskusni turski trener zaključio da bi mu se dosadašnji centar Gran Kanarije idealno uklopio u tim koji ima sve manje upražnjenih mjesta. Balcerovski je klasična petica visoka 215 centimetara, a treba istaći i da je težak preko 120 kilograma.

Gotovo čitavu svoju karijeru proveo je u Gran Kanariji - stigao je u ovaj tim sa 13 godina i samo je nekoliko mjeseci proveo na pozajmici u Megi. Bilo je to nakon što se prijavio na NBA draft sa kojeg se kasnije povukao, da bi u narednoj godini pokušao opet. Nije izabran, ali je u evropskoj košarci uspio da nađe put.

Dva puta je bio "Zvezda u usponu" Evrokupa, a sa Gran Kanarijom je i osvojio to takmičenje u prethodnoj sezoni. Prosječno je bilježio 8,6 poena, 3,8 skokova i blokadu, pa je jasno zašto je grčki velikan spreman da plati čak 500.000 evra za njegovu slobodu! Inače, ukoliko posao bude gotov, PAO će dobiti i desetog novog igrača. Do sada su potpisali Kostas Slukas, Džerijan Grent, Luka Vildoza, Kajl Gaj, Dimitris Moraitis, Janis Papapetru, Kostas Adetokunbo, Dinos Mitoglu i Matijas Lesor.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:28
Atmosfera pred početak meča Partizan - Panatinaikos
Izvor: Kurir
Izvor: Kurir

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC