• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUKA MI JE OD MUČENJA NIKOLE JOKIĆA! Muta Nikolić udario na "hejtere": Kakve su to prozivke da nije patriota!?

Poznati srpski trener stao u zaštitu Nikole Jokića.

 Miroslav Muta Nikolić o Jokiću Izvor: MN PRESS

Košarkaši Srbije konačno su doputovali u Manilu gdje će učestvovati na Svjetskom prvenstvu od 25. avgusta do 10. septembra, a kao što je odavno poznato na konačnom spisku nije bilo najboljeg srpskog igrača Nikole Jokića.

Nakon što je osvojio šampionski prsten sa Denverom, Jokić je tražio duži odmor na kome će razmisliti o nastupu za "orlove", a selektora Svetislava Pešića obavijestio je o svojoj konačnoj odluci samo dan prije objavljivanja šireg spiska.

Na kraju je objašnjeno da je Jokić odustao jer nije "mentalno spreman da ponese toliki pritisak ovog ljeta", zbog čega su mu mnogi zamjerili jer nije prvi put da odbija da igra za reprezentaciju. Ipak, brojne košarkaški stručnjaci stali su u njegovu odbranu, a među njima je i Miroslav "Muta" Nikolić.

"Muka mi je od ‘mučenja’ Nikole Jokića. Čovjek je umoran, iscrpljen dugom NBA sezonom. Pa, je l' igrao u Kini 2019, pa prošle godine na Evropskom prvenstvu. I u prošlosti su otkazivali, pa šta... Niko se ne tjera u nacionalni dres. I šta znače prozivke da nisi patriota ako se ne odazoveš selektoru. A neki pominju stranca u srpskoj reprezentaciji, pa njega bi platili. Bolje bi nam bilo da se vratimo na sistem premija (igrači i stručni štab, prim. aut.) kao nekada. Vremena se (ne) mijenjaju. Lično i trenerski, ne želim stranca u dresu Srbije", naglasio je Nikolić u intervjuu za "Sport Klub".

Uprkos svemu, Nikolić ističe da je optimista kada je u pitanju nastup reprezentacije Srbije na Mundobasketu, iako je Pešić imao nikad veći broj "otkaza" uoči turnira. Pa tako osim Jokića nema ni Micića, Kalinića i drugih košarkaša...

"Imamo odličnu ekipu, bez obzira na otkaze i povrede. Sa Bogdanom Bogdanovićem i Nikolom Milutinovim, kao iskusnim predvodnicima, kvalitet za medalju", istakao je Nikolić koji je sa reprezentacijom Srbije (ranije i Jugoslavije) osvajao brojne medalje na najvećim takmičenjima kao pomoćni trener.

BONUS VIDEO:

Pogledajte

02:40
Kult reprezentacije i Jokić
Izvor: MONDO
Izvor: MONDO

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC