• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVROPLJANI GUBE NA MUNDOBASKETU, A SRBIJI BAŠ TO TREBA: Stigle TRI dobre vesti sa Svetskog prvenstva!

Košarkaši Srbije pripremali meč sa Portorikom i saznali tri dobre vijesti za nastavak turnira.

 Kako Srbija može na Olimpijske igre Izvor: Kurir/Dado Đilas

Reprezentacija Srbije pobjedom je započela takmičenje na Mundobasketu, a ekipi Svetislava Pešića nekoliko lijepih vijesti stiglo je pred drugi meč na turniru. U danu u kojem Srbija nije izlazila na parket - osim da trenira - pogodila su se tri rezultata koji idu u korist srpskoj reprezentaciji.

Porazom od Letonije u drugom kolu grupne faze Francuzi su ostali bez šansi da prođu dalje, a isto se desilo i Fincima nakon što su poraženi od Japanaca. Takođe, Italijani su poraženi od Dominikanske Republike u jednom od najboljih mečeva turnira i sebi ozbiljno zakomplikovali posao na Filipinima - sva tri rezultata idu u korist Srbije, i što se tiče ovogodišnjeg Mundobasketa, ali i što se tiče Olimpijskih igara u Parizu naredne godine za koje se Evropljanima delije dvije pozivnice.

Naravno, Francuzi će kao organizatori biti učesnici i košarkaškog turnira na Olimpijskim igrama, pa njihova eliminacija znači Srbiji samo u smislu da će konkurencija na Mundobasketu biti slabija. U Indoneziju su stigli sa nekoliko velikih zvijezda poput Rudija Gobera i Evana Furnijea, ali turnir završavaju mnogo ranije nego što ste očekivali. Njih sigurno neće biti u završnici, kada se bude igralo za medalje.

Sa druge strane, tamo neće biti ni Finaca - po mnogima favorita iz senke na ovom turniru. Očekivalo se da nešto "klikne" oko prve zvijezde tima Laurija Markanena, ali su ih Australijanci i Japanci počistili u dva uvodna kola. Tako će Finci ostati i bez borbe za visok plasman, ali i bez viza za Pariz. Po pravilima, dvije najbolje evropske selekcije na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu izboriće put u Pariz narednog ljeta, pa Srbiji odgovara da ostali timovi sa kontinenta ranije završavaju takmičenje.

To za sada nije slučaj sa Italijanima, ali njih upravo četa Svetislava Pešića može da pošalje kući, ako ne odu ranije. U posljednjem kolu grupne faze Italija će morati da savladaju Filipine, nakon što su sebi zakomplikovali situaciju porazom od Dominikanske Republike. Ta pobjeda donijela bi im drugu grupnu fazu, ali ne i povoljnu situaciju... Mogli bi da odu bez bodova, a zatim da budu "pod moranjem" i protiv Srbije i protiv drugog tima iz te grupe.

Znali bi Italijani da su im neophodne dvije pobjede u novoformiranoj grupi kako bi ostali u igri za nokaut fazu. Znali bi, ali bi bilo izuzetno teško da do njih stignu nakon što u prva dva meča na turniru uopšte nisu blistali. Njihova eliminacija bila bi još jedan dobar signal za Srbiju koja želi medalju, ali i mjesto među dvije najbolje evropske selekcije...

A poslije Finaca, Francuza i Italijana u konkurenciji za to mesto ostaju "samo" Španija, Slovenija, Grčka, Njemačka, Litvanija, Crna Gora, Letonija i Gruzija!

BONUS VIDEO:

Pogledajte

00:06
Trening Srbije
Izvor: Kurir/Dado Đilas
Izvor: Kurir/Dado Đilas

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC