• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-bijeli izdali saopštenje i zaprijeti ligi: Partizan to neće dozvoliti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

KK Partizan izdao saopštenje

 Saopštenje Partizana o KLS  Izvor: MN PRESS

KK Partizan uputio je dopis Košarkaškoj ligi Srbije, u kojoj prethodnih sezona nije učestvovao i u njemu naveo da mu smeta da nastupa u ligi koja, kako je naveo, ima užasnu reputaciju.Crno-bijeli ukazali su na, kako su naveli, najveći skandal i aferu u istoriji košarke u Srbiji, odnosno na istragu FIBA povodom namještenih utakmica.

Takođe, Partizan je poručio da bi svi klubovi trebalo da podrže napore da ta liga "najzad ozdravi", traži da se pitanje odgovornosti i smjene rukovodstva stavi hitno na dnevni red, kao i da se reorganizuje takmičenje KLS.

Partizan je istakao svoj prijedlog kako bi takmičenje ubuduće trebalo da izgleda. Prema mišljenju kluba iz Humske, trebalo bi da se organizuje produženi finalni turnir sa učešćem četiri ili osam ekipa, za koji crno-bijeli smatraju da bi privukao veliku pažnju gledalaca, motivisao klubove učesnike i bio pokušaj da se koliko-toliko, kako je navedeno, "vrati povjerenje gledalaca u srpsku košarku".

"Sasvim je nejasno, barem Partizanu, kakav je interes košarke u Srbiji da se odlučujuće utakmice igraju između klubova gdje jedan od rivala godinama nikada nije pobijedio drugog. Utakmice u kojima se ishod unaprijed može pretpostaviti zaista ne donose ništa nikome, iako smo svjesni da svi klubovi ne gledaju tako na stvar", saopštio je Partizan, aludirajući na finala Crvene zvezde Meridianbet i FMP iz prethodne dvije godine, dok "vječiti" derbi nije igran u finalu još od 2019.

Partizan je predložio da se njemu preda ovlašćenje da zatraži materijale od FIBA, da se povede rasprava o skandalu i aferi sa namještanjem utakmica i da se glasa o povjerenju rukovodstvu lige.

Nakon toga, Partizan se obratio i klubovima i rekao da su nacrti novih opštih akata lige "nevjerovatni", ukazao na to da se tim nacrtom "krše najosnovnija i nedodirljiva pravila propisana zakonima", kao i da bi usvajanje tih opštih akata bilo velika sramota LS. Na tom mjestu, crno-bijeli su zaprijetili:

"Ukoliko te promjene opštih akata budu usvojene, Košarkaški klub Partizan neće oklijevati da se, ukazujući na konkretne odredbe tih akata, obrati svima koji bi bar teorijski mogli da imaju interesa da se takvo ponašanje spriječi – i u Srbiji (kao što su Ministarstvo sporta ili KSS), i van Srbije - uključujući FIBA, Evroligu, Međunarodni sportski tribunal ("CAS - Court of Arbitration for Sport") i ABA ligu."

Partizan je u opširnom saopštenju na svom sajtu objavio kompletan dopis predsjedniku UO KLS i svim klubovima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC