• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DVOJICA SRBA U IDEALNIM PETORKAMA MUNDOBASKETA! Podijeljene nagrade, a svi se pitaju isto - gdje je Aleksa ovdje?

Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov nalaze se u idealnim petorkama Mundobasketa, dok nagrada za najboljeg defanzca nije otišla u ruke Alekse Avramovića, već Dilona Bruksa.

 Bogdanović i Milutinov u idealnim petorkama Izvor: Kurir/Dado Đilas

Srbija se vraća sa Svjetskog prvenstva sa srebrnom medaljom. U finalu Mundobasketa, Njemačka je odnijela pobjedu i zlato (83:77), a po završetku svega objavljeni su i dobitnici nagrada. U idealnim petorkama nalaze se Bogdan Bogdanović i Nikola Milutinov, ali je mnoge iznenadila nagrada za najboljeg defanzivca koja nije otišla u ruke Alekse Avramovića, već Dilona Bruksa (Kanada).

U prvoj petorci su Denis Šruder (Njemačka), koji je ujedno i MVP šampionata, Bogdan Bogdanović (Srbija), Luka Dončić (Slovenija), Šej Gildžus-Aleksander (Kanada) i Entoni Edvards (SAD). Za najboljeg trenera proglašen je Letonac, Luka Banki koji je napravio senzaciju sa spomenutim timom. Za zvijezdu u usponu proglašen je Džoš Gidi (Australija).

U drugoj petorci su Arturs Žagars (Letonija), Simone Fontekio (Italija), Jonas Valančijunas (Litvanija), Franc Vagner (Njemačka) i Nikola Milutinov (Srbija). "Milutinov je bio konstantan ispod oba koša za Srbiju tokom prvenstva. Prosečno je bilježio 12,1 poen, uz 8,4 skoka i šutirao je 66,1 odsto iz igre", navodi se u tekstu na zvaničnom sajtu FIBA.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC