• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slali ga u Partizan, a završio kod Obradovićevog kuma!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Neobičan evroligaški transfer.

 Artura Žagars otišao u Fenerbahče Izvor: Profimedia

Letonski plejmejker Arturs Žagars potpisao je za Fenerbahče i tako ekspresno "naplatio" svoje sjajne igre na Mundobasketu u Manili, gde je uvršten u drugu idealnu petorku turnira.

Prema dogovoru sa Fenerbahčeom, u kojem će sarađivati sa Dimitrisom Itudisom, kumom Željka Obradovića, Žagars je predstojeću sezonu 2023/24 provesti na pozajmici u novoformiranom litvanskom timu "Vulvs", koji će se takmičiti u Evrokupu i čiji je vlasnik Gediminas Zijemelis, mada su novac uložili i legendarni litvanski košarkaši. Posle te sezone doći će u Istanbul i igraće dvije godine za Fenerbahče, iako je Žanis Pejners javno slao poruku Partizanu da ga uzme.

Zajedno sa Žagarsom, za Vulvse će sljedeće sezone igrati i bivši reprezentativac Srbije i nekadašnji centar Partizana Đorđe Gagić, a na poziciji "jedan" Letonac će dijeliti minutažu sa Litvancem Vajidasom Karinijauskasom, koji je na Mundobasketu bio jedan od heroja istorijske pobjede protiv Amerike. Prošle sezone, on je igrao za Steauu.

Zanimljivo je da će Vulvsi funkcionisati tako što će im Dubai biti sedište i tamo će biti klupske kancelarije, mada nije precizirano da li to znači da će Žagars, Gagić i saigrači sljedeće sezone igrati kao domaćini na Bliskom Istoku.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC