• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novi šamar drim-timu Ergina Atamana! Olimpijakos ih opet srušio, junak je Milutinov

Olimpijakos je drugi put ove sezone srušio Panatinaikos, ovoga puta poslije produžetka u kome je postojao samo jedan tim.

 Panatinaikos Olimpijakos Evroliga Izvor: Profimedia

Panatinaikos je ovog ljeta doveo "krem de la krem" i napravio drim-tim koji na papiru može da osvoji Evroligu, ali kako sada stvari stoje - ne mogu da pobijede ni svog najvećeg rivala Olimpijakos. Drugi put ove sezone, PAO je izgubio atinski derbi, tako da su poslije debakla u Superkupu Grčke - doživjeli poraz i u Evroligi. Vodili su u većem dijelu meča, imali šut za pobjedu preko Slukasa, da bi potom u produžetku nestali sa terena.

Tamo je Olimpijakos vezao 12 poena i na kraju zahvaljujući Nikoli Milutinovu (15 poena i sedam skokova) i Najdželu Vilijams-Gosu došao do pobjede 88:78, kao novi veliki šamar Erginu Atamanu i njegovom novom timu koji očigledno još nije ni blizu nivoa koji su svi očekivali da će imati sa skupim pojačanjima.

Gledali smo zaista spektakularnu utakmicu u čijoj završnici se činilo da PAO ima sve u svojim rukama jer su imali napad na 40 sekundi do kraja pri rezultatu 74:74, međutim Slukas je odgurnuo Vokapa i dozvolio Olimpijakosu novi napad, a kada je u njemu naturalizovani reprezentativac Grčke promašio - Lesor je poslao loptu u aut. Ni ponovljeni napad nije donio poene, da bi Slukas potom sa jedne noge promašio šut za pobjedu protiv svog dojučerašnjeg tima kome je često ovako donosio slavlje.

U produžetku su Milutinov i Gos "ubili" Panatinaikos, kako u napadu, tako i u odbrani (prije svih srpski centar), tako da je sasvim zasluženo tim Jorgosa Barcokasa došao do pobjede na startu Evrolige. Ipak, ne tako ubjedljivo kao što je učinio prije sedam dana protiv istog tima.

U domaćem sastavu prednjačio je Slukas sa 20 poena (i čak sedam izgubljenih lopti), Grigonis je dodao 17, Ernangomez 13 uz deset skokova, dok je Matijas Lesor takođe imao dabl-dabl sa 10 poena i deset skokova. Bivši igrač Zvezde, Luka Vildoza imao je pet poena, četiri asistencije i tri izgubljene lopte. Sudeći po onome što smo gledali ranije od "zelenih", čini se da im dosta fali i Jorgos Papajanis koji je otišao u Fenerbahče.

Sa druge strane Vokap i Piters su imali po 17 poena, Najdžel Vilijams-Gos je dodao 16, a već pomenuti Milutinov je susret završio sa 15 poena i sedam skokova. Još 14 poena dao je Ajzeja Kenan i čitav meč vodio bitku sa protivničkim navijačima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC