• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić po drugi put u Zvezdi!

Proslavljeni stručnjak definitivno je pristao da sjedne na klupu Crvene zvezde Beograd. Promocija u subotu na Malom Kalemegdanu.

 Pešić po drugi put u Zvezdi! Izvor: MONDO

Crvena zvezda Beograd dobila je prvo pojačanje poslije sklapanja dogovora o saradnji Zvezde i FMP Železnika.

Unaprijed se, mirne duše, može konstatovati da će to ujedno biti i najveće pojačanje crveno-bijelih ovog leta!

Svetislav Pešić (28. avgusta puni 62 godine) u petak je potpisao dvogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom Beograd, uz opciju produžetka saradnje na još jednu godinu.

Promocija novog šefa stručnog štaba zakazana je za subotu tačno u podne, a Pešić će se pripremama prvog tima, koji se nalazi na Zlatiboru, priključiti u ponedjeljak, objavljeno je na zvaničnom sajtu kluba.

Pešić je trenirao Zvezdu u sezoni 2008/09 i uspio da ostvari respektabilne rezultate u svim takmičenjima, a uz to je dao veliki doprinos individualnom razvoju Bjelice, Kešelja, Tadije Dragićevića, Štimca...

Zvezda je u finalu plej-ofa "naterala" Partizan da odigra maksimalnih pet utakmica. Isti rival bio je bolji u polufinalima Kupa Radivoja Koraća, odnosno NLB lige. Igrala je i Last 16 fazu Evrokupa.

Navijači će u uvodnim kolima NLB lige 2011/12 imati dosta prilika da na djelu vide novi tim pod vođstvom Svetislava Pešića.

Crvena zvezda Beograd je domaćin čak pet puta u prvih šest kola, a gostuje samo ekipi Budućnosti u drugom kolu. U Pionir će redom dolaziti Hemofarm (8. oktobra), Olimpiju (15. oktobra), Cedevitu (22. oktobra), Zlatorog Laško (29. oktobra) i Zagreb (5. novembra).

Makabi stiže 3. decembra, dok je prvi "vječiti derbi" u novoj sezoni na programu 24. decembra u okviru 13. kola.

Pešić je u trenerskoj karijeri osvojio sve što je mogao, osim olimpijske medalje.

Ima zlato sa Svjetskog prvenstva 2002. sa selekcijom SR Jugoslavije, evropske titule sa Jugoslavijom (2001) i Njemačkom (1993), kao i zlato sa juniorskog SP 1987. godine.

Na klupskom nivou ima osvojenu Evroligu sa Barselonom, FIBA Evrokup sa Đironom, Kup Koraća sa Albom, titule i nacionalne kupove bivše SFR Jugoslavije, Njemačke i Španije.

Prošle sezone je u kriznom momentu preuzeo ekipu Valensije i sa njom stao na pragu Fajnal fora Evrolige.

U periodu od 1967. do 1977. bio je igrač Partizana i sarajevske Bosne, sa kojom je osvojio prvi Kup evropskih šampiona za klubove SFRJ. Jedini je aktivni trener koji ima klupsku evropsku krunu i kao igrač i kao trener.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC