• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Micić je tek 13. igrač u Oklahomi - da li je napravio pravi potez?

Vasilije Micić nema značajnu ulogu u Oklahomi na startu sezone i ili ne igra ili ima malo minuta. Da li će se to promijeniti?

 Vasilije Micić mala minutaža u NBA Izvor: Joshua Gateley / Getty images / Profimedia

Srpski plejmejker Vasilije Micić ima malu minutažu u NBA ligi i zato se već postavlja pitanje da li je pogriješio što je otišao tamo i da li je odabrao pravi tim. U dosadašnjih šest utakmica, on je igrao u polovini, a nijednom duže od 14 minuta, koliko je nastupio u glatkom porazu protiv Denvera, i to uglavnom u drugoj četvrtini i na kraju, kada je uveliko sve bilo riješeno.

Micić je godinama isticao da će otići u Ameriku da bi igrao i imao ulogu, a ne da bi kao MVP Evrolige, dvostruki prvak Evrope i najbolji plejmejker na kontinentu sjedio na klupi i kako je naveo, "slao prijateljima potpisani dres".

Međutim, Oklahoma siti Tander ima trenutno skor 3-3, a Micić ima veoma malo udjela u tome. Čak 12 igrača ima veću minutažu od njega ove sezone, na poziciji plejmejkera je naravno neprikosnoven Šej Gildžus-Aleksander, Kanađanin koji je glavna zvijezda ekipe, ali za Vasu najčešće nema mjesta ni onda kada trener bira između njega i rukija, "kombo" beka Kejsona Volasa (19), koji provodi po 12 minuta više na terenu u prosjeku.

Grčki novinar Dionisis Aravantinos pokrenuo je ovu debatu, a u odgovorima je bilo i komentara poput ovih: "Sad ćemo da se ponašamo kao da nismo znali šta će se dogoditi? Za nas je jedan od najboljih u Evropi, a za njih je nepoznati 29-godišnjak. Igrači bi trebalo da prestanu da idu tamo ako nisu mladi i talenti poput Luke i Vembija"", "Otišao je u loš klub", "Nije mu dobro tamo...", mada ima i onih koji uvjeravaju da bi Vasilije trebalo da sačeka i da će se njegova šansa pojaviti.

Mivić je potpisao trogodišnji ugovor sa Oklahomom i to u potpunosti garantovani, prema kojem će zaraditi 23,5 miliona dolara za tri godine. U Evropi je osvojio sve, dugo je birao trenutak za selidbu i sigurno je da se neće lako, ni brzo predati. Uostalom, sve što je napravio u karijeri uglavnom je ostvario koračajući dužim putem, kojim je dotakao zvijezde i dokazao svima koliko zna. Samo da i u NBA to uvide.

Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Oklahoma će sljedeću utakmicu igrati u noći između ponedjeljka i utorka, od 2 ujutru, protiv Majamija kod kuće. Biće to susret Vasilija Micića i Bogdana Bogdanovića, sa kojim je prije 10 godina zajedno ušao u reprezentaciju Srbije i poslije toga su im se karijere mnogo puta "preplitale". 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC