• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šokantno priznanje Šekila O'Nila: "Bio sam MVP NBA lige sa 190 kilograma!"

Autor Dragan Šutvić

Šekil O'Nil je otkrio kakvu je kilažu imao tokom karijere. Prilično impresivnu!

 šekil o'nil bio mvp nba lige sa 190 kilograma  Izvor: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Krajem devedesetih i tokom dvijehiljaditih Šekil O'Nil je bio najdominantniji centar u NBA ligi, a sve to je uspijevao da uradi sa 190 kilograma! On je u jednom gostovanju pričao o svojoj kilaži i otkrio sa koliko je kilograma igrao na vrhunskom nivou. 

Istakao je da je u najjaču ligu svijeta 1992. godine ušao sa 130 kilograma, što je na visinu od 216 centimetara prilično mršavo za centra. Nakon toga je polako dodavao masu, ali kada je 1996. godine otišao u Los Anđeles Lejkerse njegova kilaža je eksplodirala!

"Kada je Fil Džekson došao i kada smo uzeli prvi prsten imao sam 156 kilograma. Onda sam imao lijepo ljeto, vratio sam se sa 175 kg, da bi nakon posljednjeg prstena otišao na 190 kilograma", otkrio je on.

Čisto da stavimo u perspektivu, u sezoni prve titule O'Nil je prosječno igrao 40 minuta, davao je 29,7 poena po meču i imao 13,6 skokova u proseku. Kod druge titule je prosječno za 39,5 minuta po meču postizao 28,7 poena uz 12,7 skokova, a kod treće titule je u 36 minuta po meču imao 27.2 poena i 10,7 skokova. U prvoj pobjedničkoj sezoni je bio MVP regularnog dijela šampionata, a u sve tri sezone je uzimao titulu MVP-a finala. Ipak kada je otišao u Majami kod Peta Rajlija više nije moglo tako. 

"Zatim sam razmijenjen u Majami Hit. Pet Rajli mi je uveo vojničku disciplinu i vratio sam se na 147 kilograma", rekao je O'Nil koji je svoju četvrtu šampionsku titulu osvojio sa Majamijem 2006. godine. Igrao je do 2011. godine kada je u dresu Bostona riješio da se oprosti od aktivnog igranja košarke.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC