• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LONDON: Drugi poraz Srbije

Reprezentacija Australije, serijom 13:2 u finišu meča, nanijela je Srbiji drugi poraz u četiri duela u Londonu - 78:69.

 LONDON: Drugi poraz Srbije Izvor: MONDO

Najbolji košarkaši Srbije doživjeli su drugi poraz na pripremnom turniru u Londonu.

Poslije Hrvatske, koja je bila bolja od "orlova" u prvom kolu, u četvrtom je Srbe nadigrala reprezentacija Australije u furioznom finišu. Serijom 13:2, "kenguri" su minut i po prije kraja stigli do vođstva od 74:67 i onda rutinski sačuvali vođstvo do posljednje sirene.

U Olimpijskoj košarkaškoj hali, koja će po završetku Igara naredne godine biti razmontirana: Australija - Srbija 78:69 (23:21, 8:10, 18:19, 29:19).

U posljednjem kolu, u nedjelju od 21.30, Srbija će odigrati utakmicu protiv neporažene reprezentacije Francuske.

Miloš Teodosić, Milenko Tepić, Stefan Marković i Uroš Tripković zajedno postigli su sedam poena, dok je centarska linija vukla, vukla, ali nije uspjela da izvuče sav teret kakav nosi utakmica protiv odlične selekcije Australije. Nenad Krstić postigao je 17, Kosta Perović 14, Duško Savanović 16, a Milan Mačvan deset i njima vjerovatno selektor Dušan Ivković neće imati šta mnogo da zamjeri.

Možda donekle u zagrađivanju svog koša, jer su "kenguri" shodno nadimku pokupili veliki broj lopti ispod srpskog obruča.

Srbija je poslije egal utakmice, u kojoj je Australija imala pet, do šest poena prednosti, a srpska reprezentacija dva, do tri, stekla osjetniju razliku četiri minuta prije kraja, kada je bilo 65:61. I tu se igra srpskog tima naglo raspala, naročito u napadu gdje je bilo ishitrenih šuteva i loših dodavanja, a sve su rivali umjeli da kazne pogocima spolja, prije svih Njuli, Ingls i Delavedova.

Očas posla bilo je 74:67, odakle nije bilo povratka, svega 90 sekundi prije kraja.

Između dva poraza od Hrvatske i Australije, Srbija je u Londonu pobijedila Kinu i Veliku Britaniju. U nedjelju, srpske igrače očekuje vjerovatno najveće iskušenje u dosadašnjem toku priprema, sudar sa moćnom Francuskom, koja je glatko dobila sve dosadašnje utakmice na turniru.

SRBIJA: Teodosić 4, Tepić 2, Bjelica, Kešelj 5, Marković, Tripković 1, Krstić 17, Perović 14, Mačvan 10, Savanović 16, Marjanović, Milosavljević.

AUSTRALIJA: Martin 2, Mils 9, Ingls 17, Delavedova 12, Barlou 1, Vortington 3, Ogilvi 4, Nilsen 10, Marić 4, Kraford, Njuli 14, Bejns 2.

BRUTALNI FRANCUZI!

Ranije u subotu odigrane su utakmice 4. kola, u kojima je Francuska zabilježila novu ubjedljivu pobjedu, ovog puta protiv Hrvatske, a Velika Britanija upisala prvi trijumf, protiv nemoćne Kine.

Francuzi su rezultatom 83:60 porazili Hrvate, a u trećoj četvrtini rezultat je bio 25:10. U NBA sastavu "pijetlova" niko nije posebno odskočio, ali su svi igrači pogađali. Najviše Toni Parker (12), za njim Žoakim Noa (11) i Nando Do Kolo (10).

U timu Hrvatske, bolji od ostalih bio je Bojan Bogdanović sa 16 poena. U meč posljednjeg kola, u nedjelju, Francuzi jedini ulaze bez poraza.

Britanci su dobili Kinu rezultatom 64:56, a najefikasniji igrač u timu domaćina bio je Frilend sa 18 poena i 13 skokova. Kod Kineza, koji do sada nisu nikoga pobijedili, najbolji je bio Đi sa 20 poena i 13 skokova.

TABELA: Francuska 4-0, Australija 3-1, Hrvatska 2-2, Srbija 2-2, Velika Britanija 1-3, Kina 0-4.

U nedjelju, u poslednjem kolu, sastaju se: Hrvatska - Kina (16.30), Australija - V. Britanija (19.00) i u derbiju turnira Francuska - Srbija (21.30).

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC