• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Dobili smo igrače sa klupe

Selektor Srbije smatra da je njegovoj ekipi nedostajala svježina zbog čega je poražena od Francuske na kraju turnira u Londonu.

 Ivković: Dobili smo igrače sa klupe Izvor: MONDO

Trećim porazom u petoj utakmici na turniru u Londonu "orlovi" su završili generalnu probu pred start na Evropskom prvenstvu. Uspjeli su izabranici Dušana Ivkovića da se smanje vođstvo Francuza od 22 poena s kraja treće četvrtine, imali su šansu i da se dočepaju produžetka, ali je Aleksandar Rašić promašio šut za izjednačenje - 77:80.

Tako je srpska reprezentacija na tri pripremna turnira zabilježila sedam pobjeda i četiri. poraza

"Završili smo smo izuzetno napornu turneju tokom koje smo odigrali 11 mečeva u 14 dana, protiv izuzetno jakih protivnika, podsjetio je Ivković, a prenio sajt KSS.

"Francuzi su zasluženo pobijedili, imali su znatno više svežine od nas, s obzirom na to da su dosta kasnije počeli sa pripremama i odigrali manje utakmica. Nismo dobro kontrolisali utakmicu u prvih sedam minuta, kada smo imali rezultatsku ravnotežu i u jednom trenutku i vođstvo od četiri poena. Međutim, nagli pad je uslijedio kada smo im poslije grešaka u dodavanju, omogućili preotivniku da uđe u seriju koševa iz tranzicije. Uz to, pravili smo mnogo faulova kada smo već iskoristili bonus, što su, takođe, bili laki poeni za Francusku. Oni su u prvom poluvremenu šutirali čak 68 odsto iz igre, do smo mi, bez obzira na veliki broj otvorenih šuteva, jedva došli na skromnih 30 odsto. Sve to je rezultiralo ubjedljivim vođstvom Francuza na poluvremenu", ocijenio je selektor Srbije.

Ivković je u poluvremenu zahtijevao od svojih igrača da rezultatski nadmaše "galske petlove" u drugih 20 minuta.

"Dao sam zadatak timu, da dobije drugo poluvreme. U tome je ekipa uspjela i čak došla u situaciju da načini preokret i pobijedi".

Ivković je apostrofirao da su za smanjenje "minusa" zaslužni igrači sa klupe.

"Ono što je dobro je činjenica da smo dobili igrače sa klupe koji su svježinom doveli tim nadomak preokreta. Ipak, protiv fizički snažnog protivnika nedostajala je mnogo organizovanija i lukavija poziciona igra".

"Orlovi" u Beograd stižu u ponedjeljak popodne.

"Poslije dana odmora, koji je igračima neophodan, nastavljamo rad. Očekujem da ćemo poslije poslednje faze priprema u Beogradu, spremno dočekati start Evropskog prvenstva i utakmicu sa Italijom", zaključio je Dušan Ivković.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC