• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivković: Novica i Kešelj... Nisam optimista

Selektor Srbije izjavio da nije optimističan po pitanju nastupa Veličkovića i Kešelja na EP u Litvaniji. Konačna odluka sutra.

 Ivković: Novica i Kešelj... Nisam optimista Izvor: MONDO

Reprezentacija Srbije turnirom u Londonu okončala je fazu pripremnih mečeva za Evropsko prvenstvo u Litvaniji.

Nacionalnom timu Srbije ostalo je još sedam dana za završne pripreme i analize uoči polaska u Litvaniju.

Selektor Dušan Ivković ima određene probleme sa sastavom tima, jer su ozbiljno dovedeni u pitanje nastupi Novice Veličkovića i Marka Kešelja zbog povreda.

"Nikad nisam bio pesimista, ali evidnetno je da nama neće igrati dva ključna igrača sa prošlog prvenstva, a drugi će biti u najjačem sastavu u Litvaniji", istakao je Ivković po dolasku ekipe iz Londona na aerodromu "Nikola Tesla".

"Po tom pitanju nisam uopšte optimističan. Prognoze ljekara nisu optimistične kada je riječ o Novici Veličkoviću, a suvišno je govoriti koliko je on bitan igrač za reprezentaciju. Ljekari će dati svoju konačnu riječ, da ne bih ja govorio o onome za šta nisam zadužen, pa će sutra biti izdato zvanično saopštenje po pitanju Novice. I Kešelj je dobio jak udarac laktom u jagodičnu kost, pa će poslije ultrazvučnog pregleda koji će biti obavljen sutra stvari biti jasnije", naglasio je selektor Srbije, napominjući da je i Aleksandar Rašić zbog povrede leđa dosta nedostajao na nekim pripremnim utakmicama.

Ivković je sumirajući utiske rekao da je plan koji je zacrtan pred početak priprema odrađen kako je predviđeno, da je selekcija igrala u sličnom ritmu kakav ih očekuje na Eurobasketu u Litvaniji, protiv kvalitetnih protivnika, i za 15 dana odigrala čak 11 mečeva.

"Mi smo manje više imali u rotaciji 14 igrača, ali taj utisak iz Londona nije najpovoljniji, pa nam preostaje da u narednih sedam dana u Beogradu, prije nego što krenemo u Litvaniju da osvježimo tim, izvučemo važne pouke do prvog meča na šampionatu, obavimo analize i radimo kvalitetno", poručio je strateg "orlova".

Srbija u Litvaniju kreće 29. avgusta čarterom iz Beograda, a prvi meč protiv Italije igra dva dana kasnije.

Srbija će igrati u grupi B Evropskog prvenstva u Šiauliaiu u kojoj će još biti reprezentacije Francuske, Njemačke, Letonije i Izraela.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC