• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Krstić: Pakleno, ali korisno

Kapiten "orlova" smatra da je turneja duga dvije i po nedjelje dobro iskorišćena. Cilj u Litvaniji - plasman na OI, makar preko dodatnog turnira.

 Krstić: Pakleno, ali korisno Izvor: MONDO

Vrlo dobro u Ljubljani, bez inspiracije u Izmiru (ne računajući pobjedu nad Turcima) i sa jako puno oscilacija u Londonu, odigrala je reprezentacija Srbije pripremne turnire uoči Evrobasketa.

Rezultati su bili u drugom planu i malo ko će ih se sjećati kada posljednjeg dana avgusta počne Evropsko prvenstvo.

"Orlovi" su u prosjeku mlada ekipa, ali dovoljno iskusna da dobro zna kada je važno naći se u top formi.

"Bilo je i dobrih i loših utakmica, kao što ste i sami mogli da vidite, ali kada podvučemo crtu, mislim da smo dobro iskoristili ovaj dio priprema", rekao je Nenad Krstić po dolasku iz Londona na beogradski aerodrom.

"Ritam je bio paklen, odigrali smo 11 mečeva, između turnira imali dosta teška putovanja. Trenirali smo na dane utakmica i rijetkim slobodnim danima. Mislim da će predstojeći period biti iskorišćen za uklanjanje evidentnih nedostataka i nadam se da ćemo, poslije toga, spremni dočekati EP".

Reprezentacija se početkom jula okupila sa idejom da u Litvaniji obezbjedi plasman na Olimpijske igre 2012, što će učiniti samo finalisti Evrobasketa. Naredne četiri selekcije imaće sljedeće godine još jednu šansu da izbore vizu.

Da li su ambicije ostale iste poslije perioda u kojem su i Srbija i rivali odigrali veliki broj utakmica, a postalo je jasnije i u kakvim će sastavima nastupiti na takmičenju?

Po ovom posljednjem pitanju Srbija ne stoji idealno...

"Ova generacija je uvijek išla utakmicu po utakmicu. U glavama imamo svoj cilj, pogotovo što smo u Londonu igrali u dvorani u kojoj će se dogodine igrati prva faza košarkaškog turnira na Olimpijadi. Mislim da sada imamo još jasniju sliku šta možemo da dobijemo nastupom na OI, a šta da izgubimo ako nas ne bude tamo. I dalje nam je prvi cilj plasman u London 2012, makar to bilo preko dodatnih kvalifikacija", smatra novi centar moskovskog CSKA.

S obzirom na pehove koji ih prate ovog ljeta, kao i nikad veću konkurenciju na EP, čak i peto ili šesto mjesto bi za "orlove" zaista bilo solidan rezultat.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC