• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Varda: Selektor Hadžić priča besmislice!

Ratko Varda demantovao tvrdnje selektora BiH Sabita Hadžića da je napustio reprezentaciju jer mu "nije mogao garantovati minutažu" na EP u Litvaniji.

 Varda: Selektor Hadžić priča besmislice! Izvor: MONDO

Centar reprezentacije BiH Ratko Varda istakao je da Hadžić priča besmislice i demantovao da je tražio od selektora zagarantovanu minutažu.

"U svom životu nisam nikad ni od koga tražio minutažu, to može potvrditi svako ko me poznaje, tako da Hadžić priča besmislice. Prije okupljanja sam razgovarao sa selektorom i zamolio sam ga da propustim Evropsko prvenstvo, dijelom zbot toga što je to Uniks tražio od mene. Ali, onda me je Hadžić uvjerio kako bih trebao igrati u Litvaniji, kako ću sa Mirzom Teletovićem činiti tandem naše reprezentacije pod košem. Tako da na kraju nisam završio u Rusiji i došao sam na pripreme", rekao je Varda za "Avazov Sport".

Prema njegovim riječima, jedno pitanje koje je postavio selektoru moglo bi da bude razlog zahlađenja odnosa.

"Na turniru u Ljubljani smo odigrali kako smo odigrali. Nakon turnira sam upitao selektora koji je sistem koji reprezentacija igra, jer mi nije bilo jasno ni nakon ta tri meča koja smo odigrali. Odgovor nisam dobio, odnosno on je glasio 'sistem je onaj koji ja kažem da jeste'. Da li je to normalan odgovor?",
zapitao se Varda.

"Tada je uslijedilo ono smiješno objašnjene da nisam fizički spreman, što apsolutno nije tačno, a najgore je to što je kao objašnjenje naveo da se ne uklapam u njegov sistem. Ako ja treba da pijem kafe sa selektorom da bih se uklopio u njegov sistem, kao što to rade pojedini igrači, onda je najbolje da je ovako završilo. Meni ne treba reprezentacija da se preko nje prodajem kao nekima. To se dokazalo hiljadu puta do sada, pa i sada kada sam odmah pronašao novi klub",
dodao je Varda, koji će od naredne sezone braniti boje ljubljanske Olimpije.



Sjajni centar smatra da se igra BiH mora bazirati na Mirzi Teletoviću, te naglašava da je i odnos prema "Amerikancima" (Kapelan, Hodžić) u najmanju ruku nefer.

"Ova reprezentacija ima Teletovića, koji je najbolji krilni centar u Evropi, to tvrdim milijardu odsto. Igra treba da se vrti oko njega i da on saigrače čini mnogo boljima, ali pitanje je da li će to tako biti u Hadžićevom sistemu".

Varda je naglasio da je selektor prije početka priprema rekao da će svi dobiti šansu.

"Međutim, Kapelanu i Hodžiću je nije pružio. Zašto, to samo on zna. Momci su mladi, prvi put su došli na okupljanje i sigurno je da ni oni sami nisu očekivali da će ići u Litvaniju, ali bilo bi fer da im je selektor pružio šansu da pokažu šta znaju", zaključio je Varda.

BiH u utorak gostuje Njemačkoj u jednoj od posljednjih provjera pred početak prvenstva Evrope.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC