• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Praja: Medalja daleko, možemo da iznenadimo

Legendarni košarkaš Dražen Dalipagić smatra da nije lako procijeniti realne domete "orlova" na predstojećem Evrobasketu u Litvaniji. Sretenović i Lučić optimisti.

 Praja: Medalja daleko, možemo da iznenadimo Izvor: MONDO

Prema riječima Dalipagića, koji je kao reprezentativac Jugoslavije od 1973. do 1981. godine osvojio pet medalja na kontinentalnim šampionatima (tri zlatne, po jedna srebrna i bronzana), "za razliku od nekih ranijih vremena, nemamo tim koji može da nam garantuje medalju".

"Pokazali smo na prethodnim takmičenjima da znamo prijatno da iznenadimo, ali i da razočaramo košarkašku javnost", rekao je Tanjugu Dalipagić.

On se nada da će naš nacionalni tim, kao i prije dvije godine u Poljskoj, kada je osvojeno srebro, uspjeti da postigne veliki uspjeh kada se to možda i ne očekuje.

"Na šampionatu nema izrazitih favorita, u principu svako svakog može da pobijedi. Izdvaja se jedino Španija zbog Pau Gasola, koji je igrač van evropskih standarda. Međutim, mi smo i njih uspjeli dva puta da savladamo - u grupnoj fazi takmičenja u Poljskoj i prošle godine u četvrtfinalu šampionata svijeta. Znači, nikad se ne zna".

Još jedan nekadašnji reprezentativac, danas trener poljske Polfarme Zoran Sretenović, izjavio je da Srbija ima dobre šanse da osvoji neku od medalja, bez obzira na nešto slabija izdanja u pripremnom periodu.

"Prvenstvo će biti izjednačeno, jer većina reprezentacija nastupa u najjačem sastavu. Mi smo, uz Španiju, domaćina Litvaniju, Sloveniju i Tursku, jedan od favorita", rekao je Sretenović.

On upozorava da se srpski tim još uigrava i da su rezultati trenutno u drugom planu.

"Očekujem mnogo bolja i agresivnija izdanja Ivkovićevih izabranika. Do sada smo na šampionatima znali od starta da budemo na nivou, što je odlika dobro psihološki pripremljenih ekipa", rekao je Sretenović, šampion Evrope 1991. i 1995. godine.

Iskusni trener Vladislav Lučić bazira optimizam na tome što "Srbija posjeduje mladu, perspektivnu i odlično vođenu ekipu".

"Iako ne igraju značajnije uloge u inostranim klubovima, naši košarkaši svake godine napreduju. Posljednja dva šampionata vratila su vjeru u mogućnosti srpske košarke, a da nije bilo sudijske nepravde na SP u Turskoj, osvojili bismo dve srebrne medalje".

Lučić očekuje neizvjesno EP, ali ipak izdvaja nekoliko favorita.

"Španija je ispred svih, jer ima NBA zvijezde, braću Gasol i Rudija Fernandeza. Litvanija i zbog kvaliteta i kao domaćin mora da bude među favoritima, Francuska i Grčka takođe. Naše ambicije su poznate, a to je plasman u finale i na Olimpijske igre u Londonu. U svakom slučaju bi trebalo da budemo optimisti", zaključio je Lučić.

Evrobasket igra se od 31. avgusta do 18. septembra, a Srbija je žrijebana u B grupu, zajedno sa Italijom, Izraelom, Francuskom, Njemačkom i Letonijom.

(Tanjug, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC