• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zlatni studenti: Timskim duhom do trona

Članovi košarkaške selekcije Srbije koja je odbranila zlatno na Univerzijadi apostrofiraju snagu kolektiva kao ključ uspjeha.

 Zlatni studenti: Timskim duhom do trona Izvor: MONDO

Šampioni su se vratili u Beograd. Srpska košarkaška reprezentacija donijela je zlato sa Univerzijade u Šenženu. Preciznije, srpski studenti su odbranili najsjajnije odličje osvojeno dvije godine ranije u Beogradu.

Poslije 30 sati puta na aerodromu Nikola Tesla dočekao ih je potpredsjednik KSS, Dejan Tomašević.

"Podržavali smo i maksimalno vjerovali u našu studentsku selekciju. Nastavili su niz uspjeha sa prethodnih univerzijada. Zaslužuju sve čestitke. Sve pohvale stručnom štabu i igračima kojima je ovo bila posljednja stanica do našeg najboljeg seniorskog tima", rekao je Tomašević, a prenio sajt KSS.

Selektor Luka Pavićević podsjetio je na težinu zadatka - da se ponove uspjesi prethodnih generacija, koje su redovno završavale na pobjedničkom postolju.

"Imali smo odlične uslove za pripreme, ali su nam nedostajale trening utakmice", podvukao je Pavićević.

"Prema prvobitnom rasporedu očekivali su na dvije lakše utakmice na startu takmičenja, što smo vidjeli kao priliku da se još bolje uigramo. Međutim, otkazivanjem učešća selekcije Južnoafričke Republike, promijenjen je kompletan raspored. Morali smo odmah na startu da igramo protiv najjačih rivala, Australije i Kanade. Bile su to bukvalno kvalifikacione utakmice. Formu smo dizali iz meča u meč, bili najbolji u duelima koji su odlučivali o medaljama. Ubjedljivo smo savladali na putu do zlata Nijemce, Ruse i Kanađane. Na svakoj utakmici, ali i van terena, svi igrači i članovi stručnog štaba ponašali su se izvanredno, na pravi način reprezentovali našu zemlju i srpsku košarku. Zbog toga zaslužuju sve pohvale i čestitke".

Kapitenu Nikoli Dragoviću je ovo druga zlatna medalja, jer je bio član selekcije koja je na Univerzijadi u Beogradu bila najbolja.

"Za kratko vrijeme smo se uigrali, stvorili sjajnu atmosferu i pobjedničku taktiku, što nije bilo lako, jer je većina igrača prvi put bila zajedno na okupu. Stigli smo do zlatne medalje najviše zahvaljujući timskoj igri i ogromnoj želji da trijumfujemo na svakom meču. Lično dugo ću pamtiti ovo ljeto, jer sam sarađivao sa sjajnim ljudima i stekao velike prijatelje", istakao je Dragović.

I Marko Ljubičić je apostrofirao snagu kolektiva kao ključ uspjeha.

"Sve je funkcionisalo kako treba još od 2. jula kad smo se prvi put okupili. Nametnuta nam je uloga favorita, koja nas ipak nije sputala. Od prve utakmice u Šenženu pokazali smo ogromnu želju da igramo u finalu i borimo se zlatnu medalju. Drago mi je što smo u meču odluke igrali protiv selekcije Kanade, od koje smo pretrpeli jedini poraz na turniru. Dokazali smo da smo najbolji i da smo potpuno zasluženo ponovili uspjeh iz Beograda", rekao je Ljubičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC