• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kako je NBA senzacija postala debakl "ludog Srbina" - Dobrodošao među NAJGORE u čitavoj ligi!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Niko nije pretpostavljao da će početak NBA karijere Viktora Vembanjame ovako izgledati.

 Viktor Vembanjama dabl-dabl ali San Antonio niže poraze Izvor: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

San Antonio Spursi izgubili su prošle noći u meču protiv Čikago Bulsa (112:121) kod kuće, gdje su u 10 mečeva ostvarili samo jednu pobjedu. Bio je to čak 16. vezani neuspjeh NBA velikana na čijoj klupi sjedi Greg Popovič, koji voli za sebe da kaže da je "ludi Srbin" i koji je ove jeseni uveo u tim novu NBA senzaciju, Francuza Viktora Vembanjamu.

Međutim, prvi dani, sedmice i mjeseci visokog Francuza obilježeni su nepreglednom serijom poraza, kakvu San Antonio nikad nije doživio tokom prve 21 utakmice u sezoni. Pod vođstvom trenera koji je "mamuzama" donio svih pet titula NBA prvaka, Vembanjama je i prošle noći postigao 21 poen, uz čak 20 skokova, ali ništa od toga nije bilo dovoljno da prekine veoma neprijatan niz.

Naravno, odavno se nagađa da San Antonio svjesno žrtvuje i ovu sezonu da bi na NBA draftu opet birao prvi i odabrao neku novu košarkašku zvijezdu koja bi sa Francuzem "oživjela" franšizu. Međutim, teško je predvidjeti da je bio plan da San Antonio već 9. decembra bude na deprimirajućem začelju tabele Zapadne konferencije, sa skorom 3-18. Samo Detroit Pistonsi u čitavoj ligi imaju manje ostvarenih pobjeda, uz skor 2-20. Tom tandemu nije odmakao ni Vašingon, koji ima učinak isti kao i San Antonio, 3-18. A nevjerovatno zvuči da tri tima zajedno imaju samo osam pobjeda i čak 56 poraza!

San Antonio će šansu za prekid katastrofalnog niza imati u utorak u 2 ujutru prema vremenu u Srbiji, kada bude igrao u gostima protiv Hjuston Rokitsa, koji će ući u taj meč puni samopouzdanja, zato što su prošle noći u Denveru pobijedili Nikolu Jokića i ekipu, aktuelne NBA šampione - uz bizarno ponašanje Dilona Bruksa.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC