• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teodosić: Možemo protiv najboljih

Plejmejker "olrova" kaže da Srbija može da pobijedi najbolje selekcija, ali i da izgubi od dosta lošijih. Cilj je viza za London.

 Teodosić: Možemo protiv najboljih Izvor: MONDO

Iako su odavno "okačili patike o klin" Aleksandar Đorđević i Dejan Bodiroga tek prije dvije godine dobili su pravog nasljednika na mjestu lidera košarkaške reprezentacije Srbije.

Sjajne role u najbitnijim utakmicama novije istorije srpske košarke, bile su dovoljan povod da navijači vođu prepoznaju u Milošu Teodosiću. Uprkos tome što je osnova u igri selektora Dušana Ivkovića timski duh, u trenucima kada je teško lopta po pravilu ide u ruke Teu.

Prije dvije godine Teodosić je predvodio "orlove" do finala Evropskog prvenstva u Poljskoj. Njegov doprinos u polufinalu protiv Slovenije bio je nemjerljiv. Upravo su ga ta utakmica i turnir vinuli u zvijezde.

Postao je jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, a potvrdu je i zvanično dobio u 2010.

Sa odličnim partijama nastavio je i na Mundobasketu u Turskoj, gdje je trojkom uz zvuk sirene zagorčao život tada aktuelnim svetskim prvacima Špancima. Srbija je prošla dalje, a "furija" već u četvrtfinalu ispala iz igre za medalje.

Ivković ima puno povjerenja u mladog organizatora igre, a koliko ga cijeni najbolje govori podatak da je upravo zahvaljujući Dudi, Teo prije dvije godine ostao u Olimpijakosu.

Konkurencija na Evropskom prvenstvu u Litvaniji biće paklena, a i Srbiju će, nakon dva posljednja takmičenja, svi mnogo ozbiljnije shvatiti. Ipak, Teodosić kaže da "orlovi" nikoga neće potcjeniti i da će uspjeh graditi iz utakmice u utakmicu.

"Možda i najjače Evropsko prvenstvo u posljednjih deset godina. Nikoga ne potcjenjujemo, samo ako budemo išli utakmicu po utakmicu, možemo da ostvarimo cilj, a to je plasman na Olimpijske igre".

Vlada fama da su najvažnije prva utakmica i četvrtfinale, ali ustvari je važna svaka. Da li se slažete?

"Svaka utakmica je bitna za sebe. Zbog samopouzdanja i težine prvog protivnika, ta utakmica mislim da će nam izuzetno mnogo značiti. Već pet dana se konstantno spremamo za Italijane i siguran sam da će nam biti jako teško".



Italijani dva puta nisu prošli kvalifikacije za EP, kako ih u glavama prebaciti u tim koji sa tri NBA igrača možda i ravnopravno može da se bori za plasman u drugu fazu?

"Svjesni smo zaista njihovog velikog kvaliteta. Mislim da u svaki meč moramo da uđemo maksimalno koncentrisano, jer smo pokazali da možemo da pobijedimo najbolje, ali isto tako da izgubimo od dosta lošijih. Respektovaćemo sigurno i Italijane i sve ostale, to je način na koji možemo da dođemo do uspjeha".

U Londonu je odbrana bila, atipično za nas, porozna. Primali smo i po 95 poena.

"Veliku većinu pripremnih utakmica nismo odigrali onako kako inače igramo i na način po kojem smo bili prepoznatljivi. Mislim da od starta Evropskog prvenstva moramo da pokažemo svoje pravo lice, a to prije svega znači jaku i čvrstu odbranu. Što se tiče prvog kola, Italija je sjajan napadački tim, ali mislim da smo mi još bolji u odbrani i da će to prelomiti utakmicu u našu korist".

Koliko si lično opterećen? Nema Novice Veličkovića, kao jednog od lidera ekipe, a uz to ideš na prvenstvo kao najbolji košarkaš Evrope za 2010.

"Iskreno, nijednog trenutka ne razmišljam o sebi na taj način i ne volim da pričam o tome. Što se tiče Novice, on je jako bitan igrač za ovu reprezentaciju i žao mi je što neće biti sa nama. Nadam se da će se oporaviti i imati sjajnu sezonu u Madridu, pa da ćemo se vidjeti sljedeće godine".

Domet?

"Teško je sada pričati o tome. Prvenstvo je izuzetno jako, a pri tom mi imamo težak raspored. Zaista želimo da odemo u London na olimpijski turnir, ali to možemo samo ako budemo gledali dan po dan, trening po trening, bez mnogo razmišljanja unaprijed".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC