• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pešić: Neću žuriti sa pojačanjima

"Kada budemo dovodili pojačanja, vodiću račina da to budu košarkaši koji će biti od pomoći mladima", kaže trener košarkaša Zvezde Svetislav Pešić.

 Pešić: Neću žuriti sa pojačanjima Izvor: MONDO

Trener košarkaša Crvene zvezde Svetislav Pešić izjavio je u nedjelju da je njegov trenutni zadatak da napravi dobru selekciju i tim za naredne sezone.

"Za razliku od perioda od prije dvije godine kada sam bio u Zvezdi i zatekao tri-četiri igrača, situiacija je sada drugačija. Nismo NBA klub, ali imamo odlične uslove i veliku bazu košarkaša", rekao je Pešić.

On je dodao da nije realno da u Zvezdi ove sezone zaigraju Igor Rakočević i Ognjen Aškrabić.

"Cilj je da se što bolje upoznam sa igračima koji su sada u timu i da vidim koliko mogu da odgovore zahtjevima odnosno, koliko na njih mogu da računam. Neću žuriti sa donošenjem odluke, a kada budemo dovodili pojačanja, vodiću račina da to budu košarkaši koji će biti od pomoći mladima", reako je Pešić.



On je istakao da će za neiskusni tim Zvezde biti izazov igranje u regionalnom takmičenju koje je u rangu mnogih evripskih liga.

"NLB liga ne može da se poredi španskim šampionatom, ali ima više evroiogaša nego turska, ruska ili grčka liga. Htjeli smo da tražio specijalnu pozivnicu za ULEB kup, ali smo odustali nakon analiza", rekao je Pešić.

Prema Pešićevim riječima, pozitivna stvar za Zvezdine košarkaše biće nastup u regionalnom takmičenju u kojem će nastupiti izraelski velikan, ekipa Makabija iz Tel Aviva.

"Regionalno takmičenje je neophodno, ali mislim da je krajnjje vrijeme da počnemo da razmišljamo o stvaranju jake nacionalne lige. Pobornik sam svih vrsta integracija, ali mislim da za napredak srpske košarke nije dovoljan samo uspjeh nacionalnog tima, već i razvoj Lige i regionalnih centara", rekao je Pešić.



On je dodao da je vječiti rival, Partizan, i dalje glavni favorit za osvajanje titule.

"Partizan je po meni glavni favorti. Vidim da se pojačavaju i, prave tim za Evroligu u kojoj im je u posljednje vrijeme stalni cilj plasman u osminu finala", rekao je Pešić.

Košarkaši Crvene zvezde će na pripremama odigrati nekoliko utakmica - protiv OKK Beograda i Slobode iz Užica, a ekipa bi trebalo da se vrati u Beograd 5. septembra.

(Tanjug/MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC