• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Orlovi" iz aviona u dvoranu

Vojničkim rječnikom, brojimo sitno do početka Evropskog prvenstva u Litvaniji.

 "Orlovi" iz aviona u dvoranu Izvor: MONDO

Do premijerne utakmice "orlova" sa Italijom u Šauleju (tako se izgovara ime grada u kojem se nalazimo) ostalo je manje od 48 sati!

Maženi i paženi od strane osoblja Jatovog aviona, sletjeli smo na sjever ove baltičke zemlje oko 11.30 časova i odmah pomjerili satove na 12.30, pošto se Litvanija nalazi jednu vremensku zonu ispred centralnoevropske.

Relativno spora procedura vezana za kontrolu pasoša nikako nije odgovarala Dušanu Ivkoviću i njegovim izabranicima, s obzirom na to da su već u 13.30 imali zakazan trening u Šaulej areni. Članovi stručnog štaba na čelu sa ekonomom Jovicom Aničićem navrat-nanos su ubacivali torbe sa opremom i ličnim stvarima u prtljažnik autobusa, ne bi li "orlovi" na vrijeme stigli u dvoranu.

Misija je uspjela, pošto je održan vrlo dobar trening, posebno ako se ima u vidu da su igrači ustali iz kreveta ranije nego inače i da su neki od njih iskoristili let do Šauleja za dodatnu drijemku.

Kao i obično na velikim FIBA takmičenjima, organizatori će praktično do posljednjeg trenutka dotjerivati razne detalje u dvorani, pa tako ni srpski košarkaši nisu imali potpuni mir i tišinu tokom svoja dva sata vježbanja.

Ni drugi timovi nisu toga pošteđeni.

Vašeg izvještača je ljubazna volonterka bez razmišljanja sprovela do pres centra i "miks" zone, iako je put od akreditacionog centra do tamo vodio preko terena, tačnije iza jednog od koševa, dok su trenirali reprezentativci Italije!

Došlo mi je da skrenem ka jednom od pomoćnika njihovog selektora Simonea Pjaniđanija i postavim mu neko naivno pitanje o taktičkim zamislima koje uvježbavaju "azuri", u stilu Mileta Rentabubrega iz filma "Nacionalna klasa": "A, koliko ovaj može da razvije"...

Šalu na stranu, sigurni smo da je Dušan Ivković sa svojim pomoćnicima do detalja analizirao igru Italijana i da na tom planu neće biti iznenađenja u sredu od 14.15 časova (15.15 u lokalu).

(Ne)očekivani problem sa kojim je selektor morao da se uhvati u koštac odnosi se na termin treninga, koji su domaćini odredili Srbiji za naredni dan. Isprva je trebalo da se "orlovi" pojave u dvorani već u 9.30, što je termin koji se graniči sa ludilom.

Kakav bi to bio šok za igrače, da treniraju u beogradskih 8.30 sati, a taman su počeli da se privikavaju na vježbanje u terminu prve tri utakmice u grupi (kada su, inače, provodili odmor nakon ručka, tokom većeg dijela priprema)...

Litvanci su tako skuckali priču jer za utorak popodne imaju u planu jednu utakmicu, koja će im poslužiti kao generalna proba uoči početka takmičenja. Podrazumijeva se da je selektor Srbije bio ljut kao ris i da je učinjeno sve da se dobije povoljniji termin.

Kampanja je dala djelimično pozitivan ishod. "Orlovi" će trenirati od 15 do 17 časova po lokalnom vremenu - dakle u vrijeme kada će igrati protiv Italije, Letonije i Izraela - ali u pomoćnoj sali Šaulej arene, s obzirom na zauzetost glavne dvorane pomenutom "generalkom".

Što se tiče ponedjeljka, sa radom je gotovo. Igrači su poslije ručka otišli na odmor, a do večere će imati slobodno. Zbog kasnog ručka je i posljednji obrok pomjeren za neuobičajenih 22.00.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC