• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kad Bodiroga propituje

Malobrojni novinari na letu "orlova" do Šauleja proveli su prijatne i zanimljive trenutke u društvu potpredsjednika i generalnog sekretara KSS.

 Kad Bodiroga propituje  Izvor: MONDO

Novinare je prvi pitao "za zdravlje" Andrija Kleut. Povela se priča o finansijskom aspektu šampionata Evrope, zatim i o tome kako Srbija neće da planira organizaciju dodatnih kvalifikacija za Olimpijske igre, jer želi da pravo nastupa obezbijedi u Litvaniji.

Onda se priključio Dejan Bodiroga, držeći u rukama dodatak "Sportskog žurnala" posvećen predstojećem Evrobasketu.

Legendarni as želio je da provjeri poznavanje domaće košarkaške istorije kod predstavnika "sedme sile".

Na fotografijama u dodatku prikazano je osam reprezentacija SFR Jugoslavije i SR Jugoslavije, koje su u periodu od 1947. do 2001. godine nastupale na prvenstvima "starog kontinenta", a neke od njih i osvajale titule prvaka Evrope.

Težište ispita bilo je stavljeno na selekcije koje su Jugoslaviji donijele tri vezana naslova - 1973. u Barseloni, 1975. u Beogradu i 1977. u Liježu - a "ekipa" u sastavu Slobodan Šarenac (RTS), Predrag Gajić (Kurir) i Ivan Bogunović (MONDO) sakupila je respektabilan broj bodova.

Potpredsjednik KSS poštedio nas je prepoznavanja košarkaša iz Praga 1947. (prvi nastup Jugoslavije na EP) i Beograda 1961. (prva medalja, srebrna). Štaviše, priznao je da ni on ne zna neke od njih...

Kada je kviz završen, spontano smo prešli na evociranje uspjeha reprezentacije, za koje ogromne zasluge pripadaju samom Bodirogi.

Tema broj jedan bilo je Svjetsko prvenstvo u Indijanapolisu 2002, polufinale protiv Novog Zelanda i finale protiv Argentine, ali smo se dotakli i katastrofa na OI u Atini 2004. i na EP u Srbijii, godinu dana kasnije.

"Bodi Bond" ispričao je dosta zanimljivosti iz tih vremena, dobrih i loših. Kako su ekipe funkcionisale, kakva je bila "hemija" među igračima, kako se uspostavljala hijerarhija na terenu...

Malo je reći da smo tokom tih tridesetak minuta bili privilegovani.

(Izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC