• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tomašević: Neka bude kao 1998.

Potpredsjednik KSS smatra da će učinak "orlova" na EP u velikoj mjeri zavisiti od starta, a selektora Dušana Ivkovića vidi kao najjačeg aduta.

 Tomašević: Neka bude kao 1998. Izvor: MONDO

Potpredsjednik KSS Dejan Tomašević izjavio je da ga atmosfera uoči Evropskog šampionata u Litvaniji podsjeća na ljeto 1998. godine kada je naša reprezentacija sa dosta problema otišla na Svjetsko prvenstvo u Atinu i osvojila zlatnu medalju.

"Sve me ovo nekako podsjeća na 1998. godinu. Imali smo dosta problema sa povredama, novinari i košarkaška javnost nam nisu davali velike šanse, a mi smo se na kraju vratili sa zlatom. Volio bih kad bi se to ponovilo", rekao je Tomašević.

Reprezentacija Srbije je na posljednja dva prvenstva - Evropskom i Svjetskom, pokazala da se polako, ali sigurno vraća na košarkašku scenu i to sa najvišim ambicijama.

"Želja svih nas je da ostvarimo što bolji plasman, ali mislim da je u ovom trenutku neumjesno pričati o borbi za neku od medalja. Najmanje desetak reprezentacija dolazi na EP sa nadom da osvoji odličije i da se plasira na Olimpijske igre sljedeće godine", rekao je Tomašević, ali dodao da je Srbija u uskom krugu zemalja koje će se boriti za medalju.

On je podsjetio da niko iz KSS nije postavljao igračima ciljeve i da je sa te strane reprezentacija radila u miru i bez pritiska.

"Imaju obavezu da kao reprezentativci Srbije daju sve od sebe. Vidjećemo, nadam se da nas prije svega neće razočarati. Ne sumnjam da ćemo biti najspremnija ekipa i da ćemo zalaganjem i htjenjem pokazati da smo najborbeniji na EP. Jako je bitno da nas i sreća posluži".

Tomašević smatra da veliku prednost Srbije predstavlja selektor Dušan Ivković, koji je "najzvučnije trenersko ime na predstojećem šampionatu".

"Mnogo toga zavisiće od prve utakmice sa Italijanima. Ukoliko ne krene baš sve kako treba, mislim da ima dovoljno vremena da formu podižemo tokom prvenstva", zaključio je Tomašević.

(foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC