• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaigraće za Partizan pred Crvenu zvezdu! Izraelci otkrili sve - Potpisano je, Smit stiže u Beograd

Otkriveni novi detalji pregovora Džalina Smita i Partizana

 Džalin Smit u Partizanu Izvor: IMAGO / imago sportfotodienst / Profimedia

Američki "kombo" bek Džalin Smit (29, 193 cm) uskoro će postati košarkaš Partizana i to je potvrđeno i iz Izraela. Novinar tamošnjeg "Izrael Hajoma" objavio je detalje pregovora Džalina Smita i Partizana, prema kojima će Smit potpisati ugovor do kraja sezone, uz mogućnost ostanka i u takmičarskoj 2024/25.

S obzirom na to da je ove sezone bio član Virtusa, Amerikanac sa hrvatskim dokumentima moći će da igra za Partizan tek od 18. runde, odnosno od meča Partizan - Asvel u Štark areni 2. januara. Ako sve bude dogovoreno i potpisano, on bi mogao da debituje dva dana prije trećeg "vječitog" derbija ove sezone, zakazanog za četvrtak, 4. januar u istoj dvorani, ali sa Zvezdom kao domaćinom.

I za kraj, u Izraelu o ovom poslu pišu kao o već "završenom"! "Ugovor je već potpisan i Džalin će stići u Beograd u narednim danima", objašnjeno je.

Smit je treći naturalizovani košarkaš koji je igrao za hrvatsku reprezentaciju, poslije Donteja Drejpera i Olivijea Lafajeta, a evroligašku reputaciju stekao je noseći dres Albe, od 2021. do 2023. godine. Prethodno je igrao po dvije godine za njemačke timove Hajdelberg i Ludvigsburg.

Njegov dolazak biće veoma vrijedan crno-bijelima, koji na toj poziciji imaju velikih problema sa povredama, jer je Aleksa Avramović lomio nos, pa nogu i zbog toga je na dugoj pauzi, a odsustvovao je i kapiten i najbolji igrač crno-bijelih, Kevin Panter.

Smit je ove sezone odigrao 13 mečeva za Virtus u Evroligi prosečno postizao po 5,3 poena. Dva puta je bio starter pod vođstvom Luke Bankija. Dok se iščekuje njegov potpis, crno-bijeli će u nedjelju igrati protiv Zadra u gostima, a potom će u Evroligi dočekati Virtus, u četvrtak, 28. decembra.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC