• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Slavni trener "udario" po Nikoli Jokiću zbog 18 prekršaja (VIDEO)

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sramno je kako se Stiv Ker ponašao jer je izgubio od Nikole Jokića.

 Stiv Ker zgadjen jer je Nikola Jokic izveo 18 penala Izvor: YouTube/Bleacher Report/Twitter/anthonyVslater/Screenshot

Srpski košarkaš Nikola Jokić ostvario je pobjedu sa Denverom na Božić protiv Golden Stejta (120:114), a trener protivničkog tima Stiv Ker je bio vrlo nervozan zbog toga. Kako drugačije opisati odluku Stiva Kera da poslije utakmice napadne Jokića zbog broja izvedenih slobodnih bacanja, ako znamo da je Somborac vjerovatno najnezaštićeniji košarkaš u ligi, pa da baš zbog toga često ne uspijeva da kontroliše emocije - i biva kažnjen.

Prethodne noći sudije su konačno počele da gledaju Jokića kao sve ostale zvijezde NBA lige i dosudile su sve faulove koje su igrači Golden Stejta pravili, tako da je srpski košarkaš čak 18 puta išao na liniju za slobodna bacanja. To je rekord njegove dosadašnje karijere, što je posebno zasmetalo Stivu Keru.


Na pitanje da pojasni nervozu zbog toga što je Jokić imao 18 slobodnih bacanja (i sve ih pogodio), Stiv Ker je bio vrlo raspoložen da priča: "Nemam problem sa sudijama, širom lige imamo dobre sudije. Imam problem o tome kako isključujemo odbranu iz naše igre. To radimo. Učimo sudije i omogućavamo igračima do bez veze idu na liniju za slobodna bacanja. Da sam ja navijač, ja ne bih gledao uopšte drugo poluvrijeme. Bilo je odvratno!", pričao je Stiv Ker koji je odlučio da se ovo "globalno pitanje" postavi baš kada je Jokić prvi put u karijeri imao sudije na svojoj strani.

"To je bilo pecanje sudija da donesu odluke, ali moraju da ih donese jer ih tako uče. Imam problem sa time šta radimo sa odbranom u ovoj ligi. Košarkaši su pametni i sve su pametnije i koriste prednosti koje su im date da se to pretvori u paradu slobodnih bacanja. To je odvratno za gledanje!", kazao je opet Ker i odjurio u svlačionicu.

Inače, ovo je tek šesti put ove sezone da je Jokić, košarkaš koji drži loptu najveći dio vremena kod sebe, imao dvocifren broj slobodnih bacanja ove sezone. U proseku, ima ih 5,9 po utakmici po čemu je tek 21. u čitavoj NBA ligi. Primjera radi, Džoel Embid i Janis Adetokunbo imaju 11,6 i 11,3, a Ker nikada nije pričao o njima. Moglo bi se reći da baš nije naučio kako da prihvati poraz dostojanstveno...

Ne vjerujemo da će se previše oko toga Jokić uzbuđivati, sljedeća četiri dana nema košarke i provešće je sigurno u vili:

BONUS VIDEO:

Pogledajte

01:02
Vila Nikole Jokića
Izvor: Tiktok/athletehomes
Izvor: Tiktok/athletehomes

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC