• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ULEB: Zvezda i Beneton, Hemofarm sa Budućnošću

Crvena zvezda će igrati protiv Benetona, a Hemofarm protiv Budućnosti u šesnaestini finala ULEB kupa, odlučeno je žrebom u Barseloni.

 ULEB: Zvezda i Beneton, Hemofarm sa Budućnošću Izvor: MONDO

U prvim utakmicama 19. februara crveno-beli i Vrščani su domaćini, dok će sedam dana kasnije gostovati u Trevizu, odnosno Podgorici.

Trener Crvene zvezde Stevan Karadžić zadovoljan je rivalom kojeg je dobio njegov tim, jer je upravo Beneton bio protivnik kog je priželjkivao.

"Iako su sve ekipe koje smo mogli da dobijemo ujednačenog kvaliteta, Beneton ima najveći rejting i najzvučnije ime. Jedini su prvoplasirani tim iz grupe koji je bio u drugom šeširu. Biće to velika prilika da ih pobedimo i napravimo podvig, nadam se nošeni podrškom 7.000 navijača Zvezde. Svaka pobeda, makar i sa poenom razlike, daje nam nadu da u Trevizu možemo da overimo prolaz u osminu finala", rekao je Karadžić.

On je dodao da rivala ne poznaje previše dobro, ali da ime Benetona samo po sebi dovoljno govori.

"Nedavno su promenili i trenera, na klupu je došao Mahmuti Oktaj. U svakom slučaju, do Benetona ima još mnogo vremena, prvo nam ide Split, pa završnica nacionalnog Kupa, onda i derbi...", zaključio je strateg crveno-belih.

Kuglicu sa imenom Benetona priželjkivao je i trener Hemofarma Miroslav Nikolić, ali mu se želja nije ispunila. Za rivala njegove "pilulice" dobile su ekipu iz komšiluka.

"Ako mogu zbog nečeg da budem zadovoljan, to je blizina Podgorice. Biće to jedno kratko putovanje, nadam se i uspešno. Mnogo više bi nam odgovarao Beneton u ovom trenutku, koji je veliko klupsko ime, ali nisu neka ekipa. Medjutim, šta je tu je... Optimista sam, nadam se da ćemo proći taj prvi krug eliminacija. Ustalom, ove godine smo igrali sa Budućnošću i ubedljivo ih dobili u Vršcu, sa 22 poena razlike, ali smo u Podgorici izgubili. Biće to neizvestan duel dve vrlo slične ekipe po kvalitetu. Da su nezgodni - jesu, a naš hendikep je povreda Jagodnika, koji je nažalost završio sezonu", rekao je Nikolić.

Ako prodje Beneton Zvezda bi u osmini finala igrala sa boljim iz duela u kojem se sastaju Bešiktaš i Hapoel iz Jerusalima, dok Vršani u slučaju povoljnog ishoda dvomeča sa Podgoričanima za plasman na finalni turnir igrati ili sa Djironom ili Elan Šalonom.

Beneton je u prvoj fazi ULEB kupa sa skorom 7-3 osvojio prvo mesto u Grupi H. Trevižani su na startu izgubili kući od Kijeva 73:77, da bi zatim pretrpeli još dva poraza na strani u naredna tri meča, od Orteza 84:89 i Artland Dragonsa 79:84, pre nego što su ušli u seriju od šest uzastopnih pobeda. Za razliku od ULEB kupa u Palakanestru im, medjutim, baš i ne cvetaju ruže jer trenutno sa skorom 8-12 zauzima tek 15. mesto na tabeli.

Identičan skor kao Beneton 7-3 u prvoj fazi takmičenja ostvarila je i podgorička Budućnost, koja je iza ruskog trijumfa zauzela drugo mesto u Grupi E.

U regionalnom takmičenju Podgoričani imaju skor 11-8, odnosno pobedu manje i poraz više od Hemofarma, dok je u medjusobnom odmeravanju snaga ove sezone odnos poravnat. Vrščani su u 3. kolu NLB lige ubedljivo slavili na svom parketu 92:74, da bi im se pre nešto više od tri nedelje Podgoričani revanširali u "Morači" rezultatom 79:69.

Parovi 1/16 finala ULEB kupa:
Dinamo Moskva (Rusija) - Slask (Poljska)
Ventspils (Letonija) - Lukoil (Bugarska)
Kijev (Ukrajina) - Ostende (Belgija)
Turov (Poljska) - Nimburk (Česka)
Djirona (Španija) - Elan Šalon (Francuska)
Budućnost (Crna Gora) - Hemofarm (Srbija)
Turk Telekom (Turska) - Uniks Kazanj (Rusija)
Trijumf (Rusija) - Artland (Nemačka)
Huventud (Španija) - Svans Gmunden (Nemačka)
Himki (Rusija) - Keln (Nemačka)
Zadar (Hrvatska) - Azovmaš (Ukrajina)
Pamesa (Španija) - Panionios (Grčka)
Besiktaš (Turska) - Hapoel Jerusalim (Izrael)
Crvena zvezda (Srbija) - Beneton (Italija)
Gran Kanarija (Španija) - Bosna (BIH)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC