• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mačvan i Tepić: Mi smo tim!

Milan Mačvan u pripremnom periodu nije davao mnogo izjava i intervjua, ali je "progovorio" u vrijeme i na mjestu gdje je to bilo najpotrebnije.

 Mačvan i Tepić: Mi smo tim! Izvor: MONDO

Dobrim kretnjama u napadu, jednostavnim poentiranjem, uz jedan lijep horog udarac, Mačvan je donio srpskoj reprezentaciji baš ono što joj je bilo potrebno, poslije serije čudnih promašaja u prvim minutima utakmice.

Nije trebalo izmišljati toplu vodu, samo igrati košarku onako "kako Bog zapovjeda".

Mačvan je neposredno poslije pobjede nad Italijom (80:68) u prvom kolu B grupe Evrobasketa konstatovao da smo "bili dosta dobri i u odbrani i napadu", ali je odmah pomenuo i drastičan pad razlike na kraju treće četvrtine, kada je rival prišao sa 17 na samo četiri poena razlike.

"Opasno su nam prišli, ali smo brzo vratili stvari tamo gdje im je rezultatski mjesto, s obzirom na našu igru u cjelini. Vjerujem da ćemo da nastavimo dobro da igramo i da će nas to voditi ka dobrom rezultatu", izjavio je Mačvan.

Krilni centar, koji je fenomenalno "pokrio" neraspoloženog Duška Savanovića, odbio je da "podigne nos" poslije 14 poena i osam skokova, uz šut iz igre 6/7.

Na konstataciju da je u igri bio "hladan kao špricer", odgovorio je da se to odnosi na cio tim.

"Svi smo bili hladni, čim smo dobili tim sa trojicom NBA igrača i to sa 12 razlike. Mi smo dobar tim prije svega, razumijemo se, zajedno smo četiri godine. Danas smo se istakli ja i Tepa, Teo, sutra će Krle, Paun, Kešelj... Dugo je prvenstvo, treba nam podrška".



Šta reći o igri Milenka Tepića i kako ga dovoljno nahvaliti za pokazanu zrelost i "ol-raund" partiju?

Mnogi su priželjkivali da ovaj maksimalno fini momak konačno "eksplodira" u dresu srpske reprezentacije. Često kritikovan zbog svega i svačega, između ostalog i šuta spolja, protiv Italije je ubacio tri od četiri pokušaja za tri poena.

Prvi koš Srbije, poslije neiskorišćenih šest napada i 0:7 na semaforu, bila je upravo Milenkova trojka.

Na isti način reagovao je i u trećoj četvrtini, kada je Galinari smanjio na 35:31, a Tepić na asistenciju Teodosića (38:31) poveo seriju od 10:0, kojom su "orlovi" mogli i morali da slome Italijane, ali su to uradili tek serijom 11:0, odnosno 16:2 u četvrtoj četvrtini.

"Najvažnije je da smo uspjeli da ih pobijedimo, poslije nekoliko njihovih sjajnih utakmica u pripremnom periodu. Mislim da 12 razlike nije zanemarljivo u slučaju stvaranja nekog 'kruga' kasnije. Srećni smo, idemo dalje", rekao je Tepić.

Svoju sjajnu partiju ocijenio je kao "manje-više nebitnu".

"Znate da je 11 utakmica na prvenstvu, da je teško držati ritam i da je potrebno 12 raspoloženih igrača. Danas sam iskočio ja, sutra će neko drugi".

Tepić je dodao da ni poslije visokog vođstva Italije na početku nije bilo panike u redovima srpskog tima.

"Iako smo relativno mladi, imamo neko iskustvo iza sebe. Nije bilo razloga za paniku".

U četvrtak od 14.15 časova na redu je Letonija, koja je uz veliku podršku navijača dugo odbijala da se preda Francuskoj. Favorit je, uprkos svemu, slavio dvocifrenom razlikom - 89:78.

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC