• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: BiH bolja od "đetića"

Košarkaši Bosne i Hercegovine pobijedili Crnu Goru (94:86) i otvorili vrata drugog kruga na Evropskom prvenstvu u Litvaniji.

 EP: BiH bolja od "đetića" Izvor: MONDO

Mirza Teletović sa 23 koša bio je najefikasniji u našoj ekipi sa pet trojki, posebno u posljednjoj četvrtini što je prevagnulo u korist izabranika Sabita Hadžića.

Ovo je prva pobjeda za BiH nakon 16 uzastopnih poraza na šampionatima Evrope i sada sa eventualnim trijumfima protiv Finske i Makedonije, koje su objektivno lošije od Hadžićevog tima, plasman u dalje takmičenje bi bio siguran!

Uprkos standardnom lošem skoku 39-29 u korist Crnogoraca, ovoga puta taj segment nije presudio već bolji procenat šuta sa trojke - 45.5 odsto prema crnogorskih 30.8 odsto.

Pored Teletovića, najbolji u timu BiH bio je Nihad Đedović sa 19 poena i Nemanja Gordić sa pet koševa manje, dok su  "đetiće" predvodili Nikola Peković i Omar Kuk sa po 16 poena. Dva koša manje upisao je Vladimir Dašić, ali uz 11 skokova i sedam asistencija.

Poslije poraza od Grčke u prvom kolu reprezentativci BiH mnogo bolje otvorili su meč protiv Crne Gore. Nakon prvih 10 minuta ekipa Sabita Hodžića je povela 25:19.

Kao i protiv Grka, najraspoloženiji, bar u prvoj četvrtini, bio je Elmedin Kikanović koji je upisao devet poena, ali podršku je imao i u Teletoviću i Đedoviću.

Košarkaši BiH u istom ritmu nastavili su i u drugoj četvrtini, a umjesto Kikanovića koji je polovinom dionice sjeo na klupi zbog tri lične greške i Teletovića, glavnu ulogu u našem timu preuzeli su Đedović i Gordić.

Crnogorci nisu imali rješenja za Đedovića (14 poena) i Gordića (sedam poena) a zanimljivo je da ovaj dvojac nakon prvog poluvremena imao stoprocentan učinak za dva poena.

Ekipa Sabita Hadžića otvorila je drugu dionicu serijom 6:0 i otišla na 12 poena razlike (31:19). Ubrzo nakon toga viđeno je svojevrsno takmičenje u šutiranju trojki. Na jednoj strani šutirali su precizno Kuk i Vlado Šćepanović, a istom mjerom uzvraćali su Gordić i Goran Ikonić pa je BiH sačuvala dvocifrenu prednost (41:29).

Crnogorce je u igri držao ofanzivni skok i to je segment koji BiH najviše nedostaje u dosadašnjem dijelu prvenstva. Nakon prve dve četvrtine Crnogorci su upisali gotovo duplo više skokova, 23:12, a zahvaljujući dobroj igri Pekovića i Šćepanovića uspjeli su da smanje na šest razlike (44:38).

Gordić se međutim trojkom pobrinuo da “đetići” ne priđu sasvim, a zatim je Teletović iskoristio jedno slobodno bacanje za dvocifrenu prednost 48:38, ali se nakon pogotka Jeretina (48:41) otišlo na odmor.

Nakon povratka iz svlačionice gdje su se Crnogorci zadržali znatno duže od košarkaša BiH uslijedila je furiozna serija “đetića” od 13:0 kojom su došli u prednost 54:48.



Za konačan kraj ove serije pobrinuo se Ikonić trojkom za 54:51, a zatim je i Saša Vasiljević pogodio za tri poena i donio rezultatski egal.

Nihad Đedović nastavio je sa odličnom igrom u trećoj dionici i najzaslužniji je što je BiH uspjela da stvori koliku-toliku prednost pred kraj treće četvrtine, ali raspoloženi Peković i Dragičević na drugoj strani uspjeli su da anuliraju prednost BiH i donesu poen prednosti Crnoj Gori na isteku treće četvrtine.

BiH ima podršku oko 20-30 navijača koji su istakli transparent “1641 kilometar za vas, sad igrajte za nas”.

Tokom treće četvrtine meč je bio prekinut na nekoliko sekundi jer je nešto spalo sa krova arene u Alitusu.

U posljednjem kvartalu eksplodirao je Mirza Teletović, koji je dalekometnom paljbom prelomio utakmicu. Pogodio je četiri trojke i potpuno se iskupio za katastrofalnih 9-0 iza linije 6.75 u susretu sa Grcima.

U posljednji minut ušlo se sa plus šest u korist BiH i poslije obostranih promašaja, u penal završnici, Saša Vasiljević je razriješio sve dileme oko pobjednika…

BiH - Crna Gora 94:86
(25:19, 23:22, 19:27, 27:15)


BiH: Nešović, Gordić 14, Jazvin, Ikonić 9, Milošević, Bavčić, Vasiljević 9, Kikanović 9, Teletović 23, Domerkant 6, Đedović 19, Bajramović 5.

CRNA GORA: Vučević 6, Jeretin 12, Kuk 16, Bakić, Šćepanović 3, Borisov, Mihajlović, Vraneš, Bjelica 6, Dragičević 13, Peković 16, Dašić 14.



REZULTATI 1. KOLA GRUPE C:

Grčka - BiH 76:67
Crna Gora - Makedonija 70:65
Hrvatska - Finska 84:79

PAROVI 2. KOLA:


BIH - Crna Gora 94:86
Finska - Grčka
Makedonija - Hrvatska

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC