• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Duda: Još jedna pobjeda? Nije baš tako...

Reprezentacija Srbije ima skor 2-0 u B grupi Evrobasketa, oba meča dobila je dvocifrenom razlikom, ali je oba puta plesala na ivici noža. Dušan Ivković to dobro vidi.

 Duda: Još jedna pobjeda? Nije baš tako... Izvor: MONDO

Selektor "orlova" nas je u najavi duela sa Letonijom (92:77) opomenuo da ne mislimo kako će ta utakmica biti laka.

U četvrtak popodne smo se uvjerili u riječi prekaljenog stratega, mada je Srbija poslije vođstva od 19:2 i prve četvrtine dobijene rezultatom 23:7 imala idealnu šansu da do kraja odigra... hm, laku utakmicu.

"Naš ulazak u igru je bio znatno drugačiji i bolji od onog protiv Italije, međutim, iz nekih razloga - ja mislim da je to čista psihologija - oni koji su nam u prvoj utakmici donijeli preokret, igrači sa klupe, kada su već imali sve otvoreno, dozvolili smo Letoniji da se vrati. Ono što je po meni loše, primili smo 26 poena u drugoj četvrtini, a da nismo ušli u bonus", počeo je Ivković razgovor sa novinarima.

Pomenuo je potom veliki broj problema koji smo imali tokom priprema, sa povredama i otkazima igrača zbog povreda i naglasio šta je neophodno uraditi da bismo na ovom takmičenju napravili željeni rezultat.

"Prije svega moramo da iskorigujemo odnos prema igri, igru '1 na 1', jer ne možemo nikome da damo da se bori za svoju zemlju više nego mi. Ja ne kažem da se ne borimo dovoljno, međutim, tu su padovi koncentracije i još neke evidentne stvari koje govorim igračima, ne kao kritiku, jer je nalakše biti kritizer".

"Vi možete sa punim pravom da kažete 'eto, otkačili smo još jednu utakmicu, idemo dalje', ali nije baš tako".

Poslije značajno umanjene prednosti u drugoj četvrtini (38:33), "orlovi" su treći period počeli prodorom Teodosića i spuštanjem lopte na niski post Nenadu Krstiću, čime su poslije samo dva minuta i "kusur" uveli Letonce u bonus.

Krstić je u naredna četiri minuta "kampovao" na liniji slobodnih bacanja, jednom imao akciju "koš i faul", a on i Teodosić postigli su prvih 17 poena za Srbiju u toj dionici meča, od čega 11 sa linije penala.

Imali smo siguran recept za postizanje poena, ujedno oduzeli Letoncima mogućnost da trče u napad poslije naših promašaja. Kada su se budućem tandemu moskovskog CSKA priključili Savanović, Rašić i Bjelica, u 29. minutu smo stigli do čak 70:53.

Međutim, ni to nije do kraja slomilo mlade izabranike Ajnarsa Bagackisa. Opet su se vratili i zaprijetili...

"Mi smo dosta stvari na ovoj utakmici radili slabo. Došli smo do lakog rezultata, a ko malo razumije u košarku, zna da je to napravio njihov trener, a ne ja. Košarku igraju igrači, a ne talenti. To je bio realan odnos snaga. Nemojte da se zavaravamo... Vi mislite da ja mogu baš da uvedem (utakmicu u ritam) kako ja to hoću? Ne, ali mogu da izregulišem neke stvari i meni je to što radim sa ovim momcima veliko zadovoljstvo".

(izvještač MONDA iz Litvanije Ivan Bogunović)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC