• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EP: Senzacija Makedonije, slavlje Hrvata

Košarkaši Makedonije skinuli su “skalp” još jednom favoritu - Grčkoj (72:58), a Hrvatska bila bolja od Crne Gore (87:81) na EP u Litvaniji.

 EP: Senzacija Makedonije, slavlje Hrvata Izvor: MONDO

Sjajni Lester Bo Mekelejb predvodio je sa 27 poena svoju reprezentaciju do nove pobjede pred 400-500 vatrenih navijača koji su u Aljitusu napravili "ludnicu" i proslavili novi uspjeh svog tima.

Da reprezentacija Makedonije neće imati problem da do kraja odigra "muški" sa favorizovanom Grčkom postalo je jasno sredinom treće četvrtine, kada su poslije izjednačenog prvog poluvremena prvi put poveli sa više od pet poena prednosti.

Grci su do kraja utakmice gubili, a poslije serije Makedonaca od 21:4 u posljednjoj četvrtini ni koševi Focisa u posljednjim momentima utakmice nisu bitno uticali na konačan ishod.

Pored Mekelejba, dvocifren broj poena postigli su Čekovski, Gečevski i Antić, koji je zabilježio i osam skokova. U poraženoj ekipi istakli su se Focis sa 16 poena i Buruzis sa 10 poena i isto toliko uhvaćenih lopti.

Makedonija, koja je već savladala Hrvatsku, do kraja prve faze igraće još sa Finskom i Bosnom i Hercegovinom, a Grčka sa Crnom Gorom i Hrvatskom.

U prvom današnjem meču Grupe C, reprezentacija BiH nije uspjela da poslije meča sa Crnom Gorom ostvari i drugu pobjedu na EP. Poražena je od Finske rezultatom 92:64.

Hrvatska je pobijedila Crnu Goru sa 87:81 u subotu uveče, a kockaste je do pobjede predvodio centar Real Madrida Ante Tomić sa 26 poena i osam skokova. Slijedio ga je Marko Popović sa 23 poena, a jednu od ključnih uloga imao je naturalizovani plej Dontej Drejper sa devet poena, četiri skoka i čak 12 asistencija.

U poraženoj ekipi istakli su se Goran Jeretin sa 18 i Vladimir Dragičević sa 17 poena.

Grupa C :

Finska - BiH 92:64
Grčka - Makedonija 58:72
Hrvatska - Crna Gora 87:81

Tabela: Grčka, Makedonija i Hrvatska po 2-1, Crna Gora, BiH i Finska po 1-2.

Danas su odigrane i utakmice Grupe D, a u Bugari su u prvom meču dana imali priliku da pobjedom obezbijede sebi dobre šanse za prolaz dalje. Ipak, Ukrajinci su ih pobijedili rezultatom 67:56

Ukrajinci su dozvolili protivniku da izjednači samo na početku druge čevtrtine, ali su se do poluvremena "odlijepili" na šest pa devet poena razlike i stekli prednost koju Bugari nisu uspjeli da ugroze tokom celog drugog poluvremena.

Najbolji u pobjedničkom timu bili su Oleksandr Kolčenko sa 18 poena i Stiven Bert sa 17.

U posljednjoj utakmici Grupe D Rusija je bila bolja od Belgije i pobijedila sa 79:58. Kod Rusa najefikasniji je bio Vitalij Fridžon sa 22 poena, a slijedio ga je Andrej Voroncevič sa 17. U poraženoj ekipi
Markus Fejson imao je 14 poena, dok je Maksim De Zeuv imao osam poena i 12 skokova.

Ukrajina će sutra i prekosutra igrati protiv Gruzije i Belgije, dok će se Bugari takođe susresti sa Gruzijcima i Rusima.

Grupa D

Ukrajina - Bugarska 67:56
Slovenija - Gruzija 87:75
Rusija - Belgija 79:58

TABELA:
Slovenija i Rusija po 3-0, Gruzija, Ukrajina i Bugarska po 1-2, Belgija 0-3.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC