• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sale nacionale": Svi kao Duško Savanović!

Jedan od najboljih srpskih košarkaša svih vremena oduševljen likom i djelom Duška Savanovića, za koga kaže da je pravi vođa ekipe.

 "Sale nacionale": Svi kao Duško Savanović! Izvor: MONDO

Nekada je on bio taj koji je uzimao lopte i rješavao mečeve. Nekada je on bio taj koji je bio vođa tima, podizao ekipu kada joj nije išlo...

Biologija, naravno, čini svoje. Đorđević je odavno prestao da bude igrač, sada je trener, ali njegova riječ ima i te kakvu težinu.

Srpska košarkaška reprezentacija, predvođena maestralnim Dušanom Ivkovićem, bije bitke na Evropskom prvenstvu u Litvaniji. Za sada, ide po planu.

Đorđević, naravno, prati šta se dešava u Litvaniji i prvi utisak mu je da je Duda Ivković napravio tim. Ali, "Sale nacionale ima svog ljubimca - Duška Savanovića.

"Ono što sam do sada vidio na prvenstvu jeste da smo tim, da ga čini grupa igrača koja je već duže vrijeme zajedno i ima neku fizionomiju. Momci imaju cilj i grabe ka njemu zajedno. Čak i kad ne igraju najbolje, pokazali su tu karakteristiku zajedništva i to je ono što nama navijačima uliva povjerenje", rekao je Đorđević "Sportskom žurnalu".

Nije pedagoški, kažu, izdvajati pojedince. Ali, Đorđević ističe da se jedan momak izdvojio.

"Savanović je pravi lider. Ne samo igrom, već i ponašanjem, odnosno načinom na koji doživljava košarku. Izuzetan je primjer jednog zdravog i pametnog momka, koji nikada nie bio banalan, kako u izjavama, tako i u partijama na terenu. Njegovoj originalnosti treba da teži svaki čovjek", nahvalio je Đorđević Duška Savanovića.

Nezaibilazna tema u razgovoru sa Đorđevićem je i Patizan mt:s. Ona čuvena trojka iz Istanbula 1992. godine, kada su crno-bijeli postali prvaci Evrope, nikada neće biti zaboravljena.

O aktuelnom trenutku kluba iz Humske i protivnicima u Evroligi, Đorđević kaže:

"Biće teško, ali protivnicima Partizana! Crno-bijeli nemaju straha ni od koga. Potpisali su Pekovića i još neke kvalitetne igrače, pa će svima biti teško da igraju u Beogradu. Nebitno je da li će se igrati u Areni ili u Pioniru, atmosfera će sigurno biti fantastična. Partizan ima sreću da ima takve navijače koji nose igrače i daju im ekstra kvalitet da prevaziđu sebe svake godine", istakao je Đorđević.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC