• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dubai odmah "ruši" tržište u Evroligi: Kradu najboljeg igrača Reala, daju mu osam miliona po sezoni

Ako je neko mislio da Dubai neće finansijski "poremetiti" tržište ABA lige i Evrolige, grdno se vara.

 Dubai želi Edija Tavareša Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Još samo zvanična potvrda dijeli nas od "ulaska" Dubaija na evropsko košarkaško tržište, odnosno od nastupa u ABA ligi i Evroligi naredne sezone. Iako su do sada stizala uverenja da Dubai neće moći da "troši koliko hoće" i tako poremeti situaciju u ova dva takmičenja, čini se da je to ipak bila samo izmišljotina jer stižu informacije o ogromnim ulaganjima u igrački kadar.

Dubai želi "sve i odmah", tako da im je plan da dovedu prvo najboljeg centra evropske košarke - Edija Tavareša (31, 221cm) iz Real Madrida i učine ga jednim od najbolje plaćenih igrača. Tavarešu ugovor ističe na kraju aktuelne sezone i za sada nema naznaka da će ga produžiti jer Real Madrid i igrač ne mogu da se dogovore oko novca, što izgleda nije nikakav problem za "zdravu košarkašku priču" iz Emirata.

Prema informacijama madridskog portala "Relevo", Dubai će platiti Tavarešu čak 8 miliona evra bruto po sezoni, što će i uz odbijene poreze i doprinose biti više nego što je u Real Madridu. Trenutno, kada se sve odbije, zarađuje tek 1,7 miliona evra u Real Madrid, dok je tražio duplo više.

Nadaju se u Dubaiju da bi imenovanjem ovakvog prvog pojačanja uspeli da zainteresuju i druge košarkaše u Evropi da se pridruže njihovom projektu, pa će biti jako zanimljivo vidjeti kakvu ekipu će sklopiti novi učesnik ABA lige i Evrolige.

Podsjetimo, Dubai će u narednih šest godina investirati 150 miliona evra u Evroligu, od čega će benefita imati nosioci "A" licence.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC