• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizan ide na najvažniji sastanak - traži "A" licencu Evrolige: "Ne znamo šta žele da uradimo"

Sportski direktor Partizana Zoran Savić govorio o želji crno-bijelih da dobiju "A" licencu Evrolige.

 Zoran Savić o licenci za Evroligu Izvor: MARKO METLAS/© MN PRESS, ALL RIGHTS RESERVED

Da li će biti proširenja Evrolige i šta to znači za Partizan i Crvenu zvezdu? To je tema koja sve zanima, ali jedina istina je da za sada nema nikakve potvrde da bi "vječiti" mogli da dobiju toliko željenu "A" licencu, koja najverovatnije čeka Dubai - i zato ostavlja srpske najbolje klubove "na čekanju".

Ipak, to ne sprečava Partizan i Crvenu zvezdu da iznesu argumente zašto zaslužuju "A" licencu i to će predstavnici dva kluba i učiniti na sastanku Evrolige koji je zakazan za april. Prvi put u ovoj temi govorio je sportski direktor crno-bijelih Zoran Savić koji je za "Basket Njuz" istakao da oni "ispunjavaju sve uslove" za licencu stalnog učesnika takmičenja, ali da i dalje ne postoje nikakve zvanične potvrde da li će je i dobiti.

"Ne znamo ništa. Mislim da niko ne zna. Mislim da 13 vlasnika licence imaju puno pitanja na koje bi trebalo da odgovore i da onda o svemu odluče u aprilu. Mislim da nisu donijeli odluku još uvijek, jer zavisi od mnogo stvari. Ne znamo šta žele da uradimo... Znamo samo za Dubai, ali niko ne zna da li će njihov ulazak da se desi sljedeće sezone, ili one tamo...", kazao je otvoreno Zoran Savić i potom dodao: "Ispunjavamo sve uslove za A licencu. Imamo navijače, naša ekonomska situacija je mnogo bolja nego prije tri godine kada sam došao u martu 2021. Nevjerovatna je razlika, a dolazak Željka Obradovića je bio ključ. Ne zavisimo toliko od Vlade Srbije. Najvažnija stvar - pokušavamo da smanjimo doprinos države i da svake sezone sami zaradimo više novca".

Direktor crno-bijelih je dodao i da vjeruje da će "moći da zadrže sličan budžet svake godine", da isto tako nemaju dugove i plaćaju plate i porez istovremeno, dok podsjeća i da je marketing drastično doprinio jer se povećala prodaja dresova, a hala je svaki put ispunjena do posljednjeg mjesta. Šta će Evroliga odgovoriti na to?

"Ne znamo... Ne znamo kakve tačno ideje imaju. Nismo pričali posebno o tome. Trenutno, problem je što klubovi imaju moć. Nije kao prije sedam godina, ili sa Đordijem Bartomeuom. Pokušavaju da donesu najbolje stvari svake godine, a moramo da razmišljamo o periodu od 10 godina. U aprilu, moraju da vide šta žele u budućnosti jer sada imaju klubove kao što su Partizan, London, Pariz i Dubai. Gdje žele da se šire? Košarka je u Srbiji sport broj 1. Ne možemo da izgubimo ovaj region. Novac je svima bitan, ali da imaš novac i istoriju je takođe veoma važno. Mislim da svakog dana pokazujemo da zaslužujemo da ostanemo u Evroligi na duži period", dodao je Savić.

Podsjetimo, iz Evrolige je posljednja poruka bila da će šampion ABA lige dobiti jednogodišnju pozivnicu za Evroligu, dok svi ostali moraju da konkurišu za specijalni "vajldkard".

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC