• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Marinine lavice treći put zaredom na Olimpijskim igrama: "Mi smo kao sestre"

Autor Nemanja Stanojčić

Srpske košarkašice uspjele su da izbore plasman a Olimpijske igre u Parizu.

 Reprezentativke Srbije treći put zaredom na Olimpijskim igrama - mi smo kao sestre Izvor: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Košarkašice Srbije ispunile su cilj i izborile plasman na Olimpijske igre u Parizu. Na kvalifikacionom turniru u Brazilu uspjele su da obezbijede "vizu" poslije prave drame. Izgubile su od Njemica, pobijedile su domaćina turnira, pa su poražene od Australije, onda su čekale ishod meča između Njemica i Brazilki i tek onda su mogle da slave.

Bilo je dosta problema, mada je jedino bitno da je obezbjeđeno mjesto na najvećoj svjetskoj smotri. "Nije išlo onako kako smo očekivale, ali je tako u sportu. Nekada ide kako želiš, nekada moraš težim putem. Imale smo malo i sreće i na kraju smo završile tamo gdje je i trebalo da budemo", poručila je Saša Čađo.

Najbolja u timu Marine Maljković bila je Ivon Anderson koja je dala 30 poena u jedinoj pobjedi Srpkinja. "Pokazale smo da smo sazidane od čvrstog materijala. Ova generacija ima svoju priču i svaki put je iznova ispisuje novom borbom. Svaki put budemo sve bolje. Olimpijske igre velika su stvar i čast. Imale smo to na umu još od Igara u Tokiju i taj isti žar vidjela sam i kod saigračica. Zato smo se i kvalifikovale", jasna je Ivon.

Biće ovo treći uzastopni nastup košarkašica na Igrama. "Rezultat posljednje utakmice nije bio onakav kakav smo htjele. Bogu hvala Njemačka je pobijedila i idemo u Pariz. Ne mogu da opišem koliko sam srećna. Blagoslovena sam što sam u ovom timu sa saigračicama koje su mi kao prave sestre", zaključila je Anđela Dugalić.

Olimpijske igre traju od 27. jula do 11. avgusta i košarkaški turnir se u prvoj fazi igra na stadoinu u Lilu, pa slijedi završnica u pariskom "Bersiju". Pored Srbije na turniru će učestvovati i Amerika, Francuska, Kina, Portoriko, Belgija, Nigerija, Australija, Nemačka, Japan, Kanada i Španija.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC