• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal trese NBA ligu: Traže da se ponovi meč zbog greške, ovo nije viđeno 17 godina

Posljednji put NBA liga je usvojila prigovor još davne 2004. godine.

 Njujork Niksi traži ponavljanje meča Izvor: Carmen Mandato / Getty images / Profimedia

Njujork Niksi uložili su žalbu zbog poraza od Hjuston Rokitsa (105:103) u noći između ponedjeljka i utorka. Razlog je pogrešna odluka sudije Eda Maloja koji je dosudio faul Džensona Bransona na Aronu Holideju, nakon čega su uslijedila slobodna bacanja kojima je Hjuston pobijedio.

Ed Maloj je poslije utakmice pogledao snimak i  potom je priznao da je napravio grešku, potovm se izvinio Niksima na previdu, a njima je to bilo dovoljno da imaju osnov da traže da se utakmica ponovi. Prema informacijama kojima raspolaže najpoznatiji NBA insajder Adrijan Vojnarovski, Niksi ne vjeruju da će uspjeti da ubijede NBA ligu da se utakmica ponovi, ali se nadaju da će poeni koje je Holdej postigao biti poništeni - i da će odigrati samo produžetak.


Iako sudeći po Evroligi ovo djeluje kao "uzaludan posao", zapravo je šest puta u istoriji NBA lige protest i upalio i u Niksima vjeruju da imaju dobar osnov da "nastave taj niz". Posljednji put to je bilo 2007. godine kada je Šakil O'Nil isključen sa meča Majamija i Atlante, iako je imao pet faulova, a ne šest. Meč je nastavljen skoro tri mjeseca kasnije i timovi su odigrali svega 51,9 sekundi, tokom kojih nije bilo poena i potvrđena je pobjeda Hoksa (114:111). Ono što je bizarno je da O'Nil svakako nije igrao, jer je u međuvremenu trejdovan u Finiks.

Prema pravilima, klub ima 48 sati da podnese zvaničan prigovor i još pet dana da dostavi dokaze, dok NBA liga nakon toga ima pet dana da odluči da li će prihvatiti njihov apel. Inače, Niksima je ovo vrlo značajno jer bi na kraju ova jedna pobjeda mogla da napravi razliku između plej-ofa i plej-ina.



Standings provided by Sofascore

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC