• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Split uzvratio Zadru, Aci smeta rasizam

"Svi crnci brutalno su izabrani za doping test, to je nečuveno", vikao je trener Zadra, posle poraza u drugoj utakmici finala hrvatskog plej-ofa.

 Split uzvratio Zadru, Aci smeta rasizam  Izvor: MONDO

Košarkaši Splita uzvratili su Zadru! Žuti su pobedili u svojim "Gripama" sa 81:77 u četvrtak uveče, tako da je sada rezultat u finalnoj seriji plej-ofa hrvatskog prvenstva 1:1.

Treći meč biće odigran u nedelju u zadarskim "Jazinama", gde je domaćin bio ubedljiv na otvaranju serije (76:52), prve svedalmatinske otkako je formirano prvenstvo Hrvatske 1992. godine.

Titulu prvaka osvojiće ona ekipa, koja prva zabeleži tri pobede. Split je to učinio 2003, a Zadar 2005. godine.

Drugi meč serije biće zapamćen i po tome što su četvorica igrača isključena. Frka je počela devet minuta pre kraja meča, pri vođstvu Splita 62:51. Tada je igraču domaćih Hrvoju Periću pao mrak na oči... Prvo je burtalno zaustavio Stipčevića, a potom i nasrnuo na najboljeg stranca u Hrvatskoj Korija Bruera, koji je stao u zaštitu svog saigrača.

Do tog trenutka, Perić je bio najbolji na parketu sa 17 poena.

Kada je Perić isključen, Zadar je krenuo da smanjuje prednost, ali nije uspeo u potpunosti da preokrene meč u svoju korist. Svega 25 sekundi pre kraja bilo je 78:77 za Split, ali je posle toga Sumić bio siguran sa linije slobodnih bacanja...

Napeto je bilo i posle meča, a ko bi drugi podigao tenziju nego Aco Petrović. Trener Zadra optužio lobi iz Zagreba da se ponaša rasistički, jer je posle prve utakmice poslao sva četiri tamnoputa igrača oba tima na doping kontrolu.

Hrvatski savez očigledno sumnja da svi Amerikanci u Hrvatskoj koriste marihuanu, jer je Entoni Ekins iz Splita već suspendovan kada je bio pozitivan na THC. Njegovi saigrači tada su mu se odužili transparentom "Iako si HIGH (naduvan), Split te voli znaj".

"Jedan od razloga poraza je taj što se poslednjih dana na neke moje igrače, preciznije, Amerikance, vrši strahovit pritisak. Svi crnci brutalno su izabrani za doping test, to je nečuveno. Rasistički lobi iz Zagreba ružno postupa i uneo je nervozu u moju momčad. Videli ste Bruerovo ponašanje", prozvao je centar moći hrvatske košarke Aco Petrović.

(MONDO, Foto: index.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC