• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kari ili neko drugi? Dekiju to nije bilo bitno! Dario sa knedlom u grlu pričao o Miloju: Bio mi je kao stariji brat

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Dario Šarić biranim riječima pričao je o Dejanu Milojeviću.

 Dejan Milojević Izvor: MN PRESS

Dejan Milojević ostavio je veliki trag gdje god da se pojavio. Tako je bilo i u Golden Stejtu gdje mu odaju počast iz dana u dan. Nose majice sa natpisom "Brate" i njegovim inicijalima, na samom terenu piše "DM" u srcu. Ne zaboravljaju ni igrači Dekija koji je preminuo.

Među njima je i Dario Šarić, koji sa velikim poštovanjem priča o Srbinu.

"Deki je imao jednostavno svoj princpi rada, kao igrač samo treba da pratiš ono što ti govori, vježbe koje ti zadaje, to se vrati na terenu. Sa moje lične strane, mnogo mi je pomagao. Ne tako nedavno je ostavio košarku, još je razmišljao kao igrač na terenu. Neke te cake, bio je pravi trener koji je mogao da se stavi i u ulogu trenera i igrača. Rijetki su takvi treneri. Baš mi je bila čast da radim sa njim, mnogo sam napredovao sa njim. Naučio me je mnogo trikova. Bio je jako pametan igrač, fizički nije bio toliko mnogo jači u igri, ali je imao te 'fore'. Bilo je blago raditi sa njima, psihološki me dobro držao, visoko i dobro konstantno. Znao je kako da priča sa mnom. Da li je sa prijateljske, trenerske strane, znao je kako da mi priđe. Da mi da neki savjet, da mi objasni šta pogrešno radim. Baš mi je puno pomogao", rekao je Šarić Ivanu Miniću koji je bio u posjeti Golden Stejtu.

Znao je Dejan dobro šta radi sa košarkašima. "Moraš da dobiješ igrača, da ti vjeruje. Kad smo se prvo čuli ono ljeto, imao je svoju ideju, ja svoju. Kroz neko vrijeme i treninge, saradnju, jednostavno vidiš da je veliki čovjek, da zna sa ljudima i da je pametan. Mnogo mi je pomogao i igrao sam možda jednu od najboljih partija u posljednje vrijeme. Uživao sam na terenu. Uvijek me je terao da šutiram, da se ne bojim. Nešto kao stariji brat. Znao je šta mogu, šta ne mogu."

Nije srpskom treneru bilo bitno koje prezime stoji na dresu, prema svima se isto ophodio.

"Čuli smo se nekoliko puta tog ljeta, povezani smo i porodicama. Ostali smo svi tu. Baš šteta, veliki gubitak za košarkaški svijet, za Golden Stejt, igrače. Nije se libio da nekome kaže ono što misli, bilo da je to Stef Kari ili 15. igrač na klupi.Imao je isti pristup sa svakim. Veliki čovek i veliki trener, bez nekog dodavanja. Ima trenera koji taktički znaju, koji su iskusni, on zna cake koji taktički treneri, obrazovani, ne znaju kako da dobiju nešto od igrača i da ga nauče", zaključio je Šarić.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC