• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivši trener Partizana mjesecima pobjeđuje!

Autor Dragan Šutvić

Sašo Filipovski ima impresivnu seriju rezultata u Njemačkoj.

 Sašo Filipovski pobjeđuje sa Vircburgom Izvor: MN PRESS

Navijači košarkaškog kluba Partizan prezadovoljni su od kako se na klupu crno-bijelih vratio Željko Obradović, pa mnogi od njih više ni ne misle o trenerima koji su prethodnih godina radili u nekadašnjem šampionu Evrope.

U žiži evropske košarkaške javnosti povremeno je Andrea Trinkijeri jer vodi tim u Evroligi i sa njim gostuje beogradskim timovima, dok su ostali stručnjaci pomalo u sjenci. Takav je slušaj sa slovenačkim trenerom Sašom Filipovskim, koji je trenutno angažovan u njemačkom Vircburgu.

Taj njemački klub trenutno ima niz od pet prvenstvenih pobjeda, a kada se gleda malo duži vremenski period jasno je da bivši trener Partizana radi impresivan posao sa ekipom. U posljednjih nekoliko mjeseci, tačnije od kraja novembra 2023. godine, Vircburg je odigrao 16 mečeva i zabilježio samo dva poraza!

Sašo Filipovski je trenersku karijeru počeo davne 1996. godine kao pomoćnik u Union Olimpiji, gdje je kasnije i samostalno vodio tim tokom dvije sezone.

Uslijedili su izazovi na klupi poljskog Turova i Lokomotiva iz Rostova, a zatim uloga pomoćnog trenera u CSKA iz Moskve. Makedonsko-slovenački stručnjak kasnije je trenirao Lotomatiku, ponovo Union Olimpiju, Zjelonu Goru, Banvit, Monako i Partizan, prije nego što je stigao u Njemačku.

Tim Vircburga Filipovski trenira od 2021. godine, a trenutno su u izuzetno dobroj formi i zauzimaju četvrtu poziciju u veoma kvalitetnoj njemačkoj ligi. Pogledajte tabelu tamošnjeg šampionata:



Standings provided by Sofascore

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC